Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yemek saati tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yemek saati tepkisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenek'teki kazanın yaşandığı madende yaptığı incelemelerin ardından kısa bir açıklama yaptı.

Kurtarma çalışmalarının sabır ve titizlikle yürütüldüğünü belirten Erdoğan, "Ama Soma sonrası getirilen değişiklikleri bazı işverenlerin hazmedemediği anlaşılıyor" dedi. Cumhurbaşkanı, yemek saatinin mesainin içine kaydırılmasının hak ihlali olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde madencilikle ilgili yapılan çalışmaların Soma olayından sonra çok daha farklı şekilde ele alınmasına yönelik bir dizi yasal düzenleme yaptık. Bu yasal düzenlemeyle birlikte buralarda çalışan işçilerimize çok daha farklı imkanlar getirdik. Bunu hazmeden veya hazmedemeyen işverenler var. İşverenlerin bunları hazmedemeyişi ne yazık ki bazı sıkıntıları doğuracağı belliydi" dedi.

Erdoğan, "(Maden işçilerinin 6 saat çalışma hakkı) Bu olayın olduğu anda yemeğin aşağıda yenmesine yönelik baskılar, böyle bir sıkıntıyı doğurmuştur. Bu 8 saatten, 6 saate inmesi bu tür işveren anlayışını farklı ele almamız gerektiğini ortaya koyuyor. Bu 6 saat kendisinin orada çalışma olayıdır. Siz kalkıp buradaki yemekle ilgili olayını bu 6 saate yedirmeye kalkarsanız bunun hesabını devletin sorması gerekir. Çünkü siz bu hakkı ondan alamazsınız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.