"Cumhurbaşkanımıza Söz Verdim, Rio'da Şampiyon Olacağım"

"Cumhurbaşkanımıza Söz Verdim, Rio'da Şampiyon Olacağım"
Milli tekvandocu Nur Tatar:"Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a '2016 Rio Olimpiyatları'nda şampiyon olacağım' diye söz vermiştim. İnşallah verdiğim sözü tutacağım"- "Grand prix maçında hedefim altın madalya kazanmak. Şampiyon olup, olimpiyatlara gitmeyi garanti

 2012 Londra Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan milli tekvandocu Nur Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 2016 Rio Olimpiyatları'nda şampiyon olma sözü verdiğini belirterek, "İnşallah verdiğim sözü tutacağım" dedi.

Milli takımın Moskova'da düzenlenecek grand prix birinci seri müsabakası için kamp yaptığı Konya'da, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan milli sporcu Nur Tatar, yoğun bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da grand prix mücadelesine katılacaklarını anımsatan Nur Tatar, bu müsabakanın Rio'ya gitme adına önem taşıdığını ifade etti. Tatar, grand prix maçlarına gelene kadar çok önemli müsabakalarda yer aldıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Genel itibarıyla rakiplerimiz çok iyi. İnşallah biz de iyi olacağız. Bütün rakiplerimizle başa baş gidiyoruz. Onlar orada nasıl hazırlanıyorsa, biz de öyle hazırlanıyoruz. Sisteme ayak uydurmaya çalışıyoruz. Ona göre hazırlık çalışmalarımız oluyor. Kendi adıma ufak bir sakatlığım var ancak çalışmaya devam ediyorum. İnşallah grand prix maçında hedefim altın madalya kazanmak. Şampiyon olup, olimpiyatlara gitmeyi garantilemek istiyorum. Şu an kotadayım. Kotamı korumak için savaşacağım."

 

- "Rio'da şampiyonluğu bırakmayacağım"

 

Tekvandoda kadın ve erkeklerde toplam 8 sıklet olduğunu hatırlatan Nur Tatar, milli takım olarak bütün sıkletlere yer almak istediklerini aktardı.

Tatar, 2012 Londra Olimpiyatları'nda finalde Güney Koreli rakibine elenerek gümüş madalya aldığını belirterek, "Koreli rakibim 2008'in olimpiyat şampiyonuydu. 2012'de de olimpiyat şampiyonu oldu. İnşallah 2016'da ona bırakmayacağım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a '2016 Rio Olimpiyatları'nda şampiyon olacağım' diye söz vermiştim. İnşallah verdiğim sözü tutacağım. Bu yolda ilerliyoruz. Yılmadan çalışıyoruz. İnşallah emeklerimizin karşılığını Rio'da alırız" diye konuştu.

Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin de turnuva için hazırlıkları sürdürdüklerini dile getirdi.

Nur Tatar'ın kendini günden güne geliştirdiğini anlatan Şahin, "Nur'a güvenimiz tam. Şu an kendisi kotada. Kazanacağı puanlarla olimpiyatlara direkt gidecek. 2012'de kaçırdığı şampiyonluğu 2016'da kazanacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.