Cumhurbaşkanımızın karşısına çıkacak adayları bile yok!

Cumhurbaşkanımızın karşısına çıkacak adayları bile yok!
6’lı masayı eleştiren AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, “Daha ortada Cumhurbaşkanımızın karşısına çıkacak bir adayları bile yok. Habire toplanıp dağılıyorlar” dedi.

6’lı masayı eleştiren AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, “Daha ortada Cumhurbaşkanımızın karşısına çıkacak bir adayları bile yok. Habire toplanıp dağılıyorlar” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Meryem Semerci, Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rasim Atalay’ı ziyaret etti. Konya ve ülke gündeminde yer alan çeşitli konuların istişare edildiği ziyarette Milletvekili Özdemir, seçim sürecine girildiği ile ilgili söylemlere katılmadığını ifade ederek, “Şuan da Konya’da ve ülke genelinde sahada olan AK Parti milletvekillerinin, siyasilerinin ve belediye başkanlarının izlenimi de o şekilde. Süreci işlemesi de şu şekildedir. YSK’ya gidilir 2023 yılının Haziran ayında biz seçim yapmak istiyoruz denilir. YSK, tamamen bağımsız hakimlerden kuruludur. Bu kurul önüne gelen dosyayı inceler. Dini ve milli bayramlar, yeni kurulan partiler, yeni kabul edilen yasalar çerçevesinde bir tarih belirler. Bu yasal sürece de müdahale etme hakkına ve yetkisine zaten sahip değiliz. Ziyaret ettiğimiz yerlerde de insanlar başka partilerin kendilerine gelmediğini ifade ediyorlar. Konya’da 2 tane CHP’li milletvekili var. Onların yüzünü daha gören yok zaten. İYİ Partili bir milletvekili bana, daha önce başka siyasi partilerde de milletvekilliği yaptığını, o dönemlerde her gittikleri yerlerde saygıyla karşılandığını ama şimdi hakarete uğradığını söyledi. Ziyaretlerinde de kendisine en fazla söylenenin de PKK ve HDP ile işbirliği yapmaları olduğunu ifade etti. Hiç rahat gezemediğini aktardı” dedi.

dsc-1066.jpg

RAKAMLARI ÇOĞALTMAK İÇİN 6 DİYORLAR

‘Daha ortada Cumhurbaşkanımızın karşısına çıkacak bir adayları bile yok’ diyen Özdemir, “Genç bir siyasetçinin de dediği gibi altılı masa altın gününe döndürdü bu işi. Habire toplanıp dağılıyorlar. Aday yok ortada. Kim kiminle seçime girecek. Belki de Cumhurbaşkanımız tek aday seçime girecek. Ben o 6 partiye de üzülüyorum. Rakamı çoğaltmak için 6 falan diyorlar. Şöyle baktığımızda orada tabanıyla görünen 3 parti var. CHP ana muhalefet partisi, ikincisi HDP. HDP de bu 6’nın içinde. Yüzde olarak büyük kısmının yekûnunu temsil ediyor, kenardan, masanın altından fısıldaması gündemi değiştirmeye yetiyor. Üçüncüsü de İYİ Parti. Diğer kalan ikisi de zaten bir takım şahsi kin ve hırslarıyla ortaya çıkmış partiler. Bir tanesinin de 1 tane milletvekili var. Başka bir partiden aday olarak gelmişti. Daha sonra ayrıldı kendi partisine geçti. En sonuncusu da MHP’den ilişkisi kesilen nereye gideceğini bilemeyen birisi. Böyle bir yapıdan eğer Türkiye medet umuyorsa yandı gülüm keten helva. Buradan bir medet çıkmayacağı belli” diye konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ DEĞİŞTİREMEZLER

Ziyaretlerimde vatandaşlarla bir araya geldiklerinde eleştirileri ve beklentileri dinlediklerini aktaran Özdemir, “Vatandaşlarımızın eleştirileri başımızın tacı. Beklentilerini de alıyoruz. Ama beklentileri için şunu söyleyebilirim artık köylerde bizlerden istene şeyler su değil, kanalizasyon değil. Yıllardır fosseptik çukurlarla ihtiyacını gideren bölgelere kanalizasyonlarını, artırma tertibatı bağladık. Şuan köylerde yaşayan insanımızın bizden talepleri fiber internet, doğalgaz. Çünkü AK Parti köylerimize kadar yaşam standartlarını yükseltti. Bizim de açıkçası bu seviyelere gelinmesi hoşumuza gidiyor. Daha da yapacağız. 6’lı masa üyelerinden ekonomi ile ilgili ülke için hedefleri ve projeleri ile alakalı bir söylem var mı? Sadece sistemi değiştireceğiz diyorlar. Nasıl değiştirecekler. 3’te 2, 400 oyu bulman lazım mecliste. Değiştiremezsin. Halka referanduma götürmek için belirli bir rakama ulaşman lazım. Ona ulaşman mümkün değil. Kaldı ki bu seçimde iş başına gelmiş olsan, sistemi değiştirdiğinde tekrar seçime gitmen lazım. Onu da gözleri yiyecek mi bilemiyorum. Ancak İttihakçıların dediği gibi, ‘Abdülhamid gitsin de ne olursa olsun.’ Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun” ifadelerini kullandı. Özdemir, seçimlerin zamanında yapılacağının da altını çizdi.

100 BİN KONUTLUK ARSA PROJESİ İYİ GÖRÜLMELİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 250 bin sosyal konut ve 100 bin konutluk arsa projesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Milletvekili Özdemir şu şekilde konuştu: “Ülke genelinde konut için yeni bir döneme giriyoruz. İnsanlar 250 bin sayısına takılıyor ama 100 bin konutluk arsa da iyi görülmeli. Şuan da Avrupa’nın ve dünyanın uyguladığı arsa oluşturma projesi yeni bir atılımdır. Bu arsaların altyapılarını yapıyoruz. Gerekirse de projelerini de verip vatandaşlarımızın kendi evlerini yapma imkanı sağlıyoruz.” (Mehmet Günnar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.