Cumhurbaşkanına "teşekkür" için ailesiyle pedal çevirecek

Cumhurbaşkanına "teşekkür" için ailesiyle pedal çevirecek
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin'in Midyat ilçesine yerleşen Suriyeli sığınmacı Mülhem El Said, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettarlıklarını göstermek için eşi ile Ankara'ya pedal çevirecek- Said Ankara'da Cumhurbaşkanına yazdığı şiiri ile mektubu o

MARDİN (AA) - SELAHATTİN EROL - Suriye'deki savaştan kaçarak Mardin'in Midyat ilçesine sığınan Mülhem el Said, sığınmacılara kucak açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarlığını göstermek için ailesiyle bin kilometre bisiklet kullanacak.

Midyat'a 3 yıl önce 20 yaşındaki eşi Mey Bserini, çocukları 3 yaşındaki Hamza ve 6 aylık Huzeyfe el Said ile yerleşen 30 yaşındaki Said, ilçede taş ocağında çalışarak geçimini sağlıyor.

Eşi ile Halep Üniversitesinden mezun olan ancak savaş nedeniyle ülkelerinden ayrılarak Türkiye'de yeni bir yaşama başlayan Suriyeli çift, kendilerine sahip çıkan Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettar.

Türkiye'nin misafirperverliğine dikkati çekmek için ailesiyle Ankara'ya bisiklet turuna çıkmaya karar veren Said, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı şiiri ve mektubu okumak istiyor.

Said, güzergahta bulunan il ve ilçelerdeki sığınmacılar ile Suriyeli öğrencilerin kaleme aldığı teşekkür mektuplarını da Erdoğan'a iletmeyi planlıyor.

- "Türkiye bizim için tüm imkanları seferber etti"

Said, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriyeli sığınmacılara gösterdiği desteğe tüm dünyanın dikkatini çekmek istediklerini söyledi.

Erdoğan'a sevgilerini göstermek için bin kilometre pedal çevireceklerini ifade eden Said, bu yolculukta çocuklarının da yanlarında olacağını vurguladı.

Midyat'tan başlayarak Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Aksaray istikametinden Ankara'ya ulaşmayı planladıklarını aktaran Said, şunları dile getirdi:

"Suriye'de öğretmenlik yapıyordum. Savaş nedeniyle çaresiz kaldık. Ailemle Türkiye'ye sığındım. Bütün ülkeler kapılarını kapatırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bize kucak açtı, 2,5 milyon Suriyeliyi ülkesinde barındırdı. Başka ülkelere göç eden Suriyelilerin dramı yüreklerimizi dağlıyor. Türkiye bizim için tüm imkanları seferber etti. Buna kayıtsız kalamazdık. Cumhurbaşkanına teşekkürlerimizi sunmak için pedal çevireceğiz. Ankara'da Cumhurbaşkanını ziyaret ederek yazdığım şiiri ve mektubu okumak istiyorum. Ayrıca yol boyunca da sığınmacıların hazırladığı mektupları toplayarak Cumhurbaşkanına ulaştıracağım."

Said'in eşi Mey Bserini de tüm Müslümanlara verilen desteğin önemli olduğunu vurgulayarak, çocuk ve kadın sığınmacılara Türkiye'de özel bir önem verildiğini, bu konuda teşekkürlerini sunmak için bisiklet turuna eşi ile katıldığını belirtti.

Said ve eşi daha sonra çocuklarını da yanlarına alarak iki bisikletle yola çıktı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.