Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kadınlar Günü Resepsiyonu

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kadınlar Günü Resepsiyonu
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu:- "Kadınları güçlendirmenin en büyük anahtarı eğitimdir. Eğitim seviyesi yükseldikçe kadının istihdamdaki payı artacak, toplumda daha çok söz sahibi olacaktır. Eğitimli kadın, ne istediğini, ne yapacağını bile

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, kadınları güçlendirmenin en büyük anahtarının eğitim olduğunu belirterek, "Eğitim seviyesi yükseldikçe kadının istihdamdaki payı artacak, toplumda daha çok söz sahibi olacaktır. Eğitimli kadın, ne istediğini, ne yapacağını bilen güçlü kadındır. İmkanlara ulaştığı takdirde kadınların başaramayacağı hiçbir iş yoktur" dedi.

Ramazanoğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü resepsiyonundaki konuşmasına, "Kadın hayattır" mesajı vererek başladı.

Kadınların, ülkenin kalbi, geleceği ve umudu olduğunu dile getiren Ramazanoğlu, medeniyetin teminatının da kadın görüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kadın konusunda kararlı bir duruş sergilemesinin kendilerini cesaretlendirdiğini dile getiren Ramazanoğlu, "Kadına yönelik şiddet, bir insanlık suçudur, sözünüz tüm kadınlar için umut olmuştur, bizlere güç vermiştir" ifadesini kullandı.

Bugünün, tüm dünyadaki kadınların birlik, beraberlik ve dayanışma günü olduğunu belirten Ramazanoğlu, kadın sorunlarına dikkat çekmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak için bir araya gelindiğini anımsattı.

Ramazanoğlu, kadınların varlıklarıyla hayat verdiğini, bunu yaparken de şefkat, merhamet, iyilik ve güzellik adına ne varsa çoğalttıklarını ifade ederek "Kadınların sözü çoğaldıkça içinde bulunduğu toplumun da sözü çoğalır. Kadınların sesi gür çıktıkça içinde bulunduğu toplumun da sesi gür çıkar. Şimdi birlik, beraberlik, kardeşlik türküleri söyleme zamanı. Yarım kalan türküleri, şiirleri tamamlama zamanı. Kadınlarımız için yeni bir dil, yeni bir ruh ve yeni bir heyecanla yeni şeyler söyleme zamanı" diye konuştu.

Kadının, aile ve toplumun temeli olduğunu vurgulayan Ramazanoğlu, tarihin her döneminde, ışık tutan öncü kadınlar bulunduğunu söyledi.

- "Yasal açıdan çok önemli gelişmeler kaydedildi"

Kadınların başarısını sürekli kılmanın ancak eğitimle mümkün olacağına dikkati çeken Ramazanoğlu, 2000 yılında okuma yazma bilmeyen kadın oranının yüzde 19,4 iken, bu oranın bugün yüzde 6'lara gerilediğini belirtti.

Bu süreçte "Haydi Kızlar Okula" kampanyalarıyla 3 milyonun üzerinde kadının okur yazar olduğunu kaydeden Ramazanoğlu, "Kadınları güçlendirmenin en büyük anahtarı eğitimdir. Eğitim seviyesi yükseldikçe kadının istihdamdaki payı artacak, toplumda daha çok söz sahibi olacaktır. Eğitimli kadın, ne istediğini, ne yapacağını bilen güçlü kadındır. İmkanlara ulaştığı takdirde kadınların başaramayacağı hiçbir iş yoktur" şeklinde konuştu.

Ramazanoğlu, Türkiye'nin çok hızlı değişim yaşadığını, kadınları yakından ilgilendiren birçok konuda yasal açıdan çok önemli gelişmeler kaydedildiğini belirterek, çalışan, üreten, kendi değerinin farkında olan bütün kadınların, toplumsal zihniyet dönüşümüne katkı sağlayacağını söyledi.

Kadına hayatın birçok alanında ihtiyaç olduğunu dile getiren Ramazanoğlu, çalışmak, üretmek ve bir değer ortaya çıkarmak isteyen bütün kadınların yanında olacaklarını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.