Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na katılacak takımlar belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na katılacak takımlar belli oldu
"Konya-Konya", "Beyşehir-Alanya" etaplarının da yer aldığı 56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na katılacak takımlar belli oldu.

 

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (TUR 2021) için geri sayım başladı.  Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu bu yıl 11 Nisan'da Kapadokya'da başlayacak. Konya, Beyşehir, Alanya, Kemer, Kumluca, Elmalı, Göğübeli Zirve, Fethiye, Marmaris, Turgutreis, Bodrum etaplarıyla devam edecek organizasyon 18 Nisan'da Kuşadası'nda sona erecek.

1.jpg

3.jpg

 

START MEVLANA MEYDANI

FİNİŞ KÜLTÜRPARK

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda etap detayları da belli oldu. 11 Nisan’da Nevşehir-Kapadokya etabıyla start alacak turun 12 Nisan Pazartesi günü geçilecek Konya-Konya 2. etabının güzergahı belli oldu. Mevlana Meydanı’ndan verilecek 144,9 kilometrelik Konya-Konya etabında pedallar; Sultanşah Caddesi, İhsaniye Caddesinden geçtikten sonra Meram Yeni Yol’a oradan da Konya-Antalya Çevreyoluna çıkacak. Erenkaya’ya yaklaşılırken Kayalı istikametine dönülecek turda Gökyurt’tan (Klistra) geçildikten sonra Konya-Akören yoluna gelinecek. Buradan Hatunsaray istikametine dönecek sporcular Hatıp Caddesinden tekrar Antalya Çevreyoluna gelecek. Daha sonra Ahmet Özcan ve Fetih Caddesine çıkacak pedallar Belh Kavşağı’ndan Ankara Yoluna çıkacak. Büyük Kayacık’a kadar pedal çevirdikten sonra İstanbul yoluna dönüş yapılacak turda sporcular İstanbul Caddesi’nden Rauf Denktaş Caddesine kadar pedal çevirecek. Son 3 km de tekrar merkeze yönelecek tur Nalçacı Caddesi, Alaeddin Tepesinden geçildikten sonra Kültürpark’ta sona erecek.

 

4.jpg

 

LİDER FORMALARI

Konya-Konya etabında; 1. “Tırmanış Primi” (Kırmızı mayo) Konya-Antalya 24,1 km’de ve 2. “Tırmanış Primi” Konya-Akören yolunda 68,6. km’de, “Sprint” primi  (Yeşil mayo) Konya-Ankara yolunda 108,5 km’de ve “Türkiye Güzellikleri” primi de ( Beyaz mayo)Konya-İstanbul Yolu’nda 127,3. km’de verilecek. Nevşehir-Kapadokya etabının kazananı tur lideri ise Turkuaz mayoyla mücadele edecek.

5.jpg

25 TAKIM KATILACAK

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda; 3’ü Dünya Turu, 16’sı Profesyonel, 6’sı da Kıta Takımı olmak üzere 25 takımdan 175 sporcu pedal çevirecek.  Turda Türkiye’den Spor Toto ve Salcano Sakarya BŞB olmak üzere 2 takım yer alacak. “Pro Seri” kategorisinde yoluna devam enen Türkiye Bisiklet Turu, TRT Spor’un yanısıra Eurosport ekranlarından da canlı yayınlanacak. Turu 3 milyar kişinin izlemesi bekleniyor.  

tur-takim-001.jpg

TURA KATILACAK TAKIMLAR

 

DÜNYA TAKIMLARI:

ASTANA-PREMIER TECH (Kazakistan)

DECEUNINCK-QUICK-STEP (Belçika)

ISRAEL START-UP NATION (İsrail)

 

PRO TAKIMLAR:

ALPECIN-FENIX (Belçika)

ANDRONI GIOCATTOLI-SIDEMERC (İtalya)

B&B HOTELS P/B KTM (Fransa)

BARDIANI CSF FAIZANE (İtalya)

BINGOAL WB (Belçika)

BURGOS-BH (İspanya)

CAJA RURAL- SEGUROS RGA (İspanya)

DELKO (Fransa)

EOLO-KOMETA CYCLING TEAM (İtalya)

EQUIPO KERN PHARMA (İspanya)

EUSKALTEL-EUSKADI (İspanya)

GAZPROM -RUSVELO (Rusya)

RALLY CYCLING (ABD)

TEAM NOVO NORDISK (ABD)

UNO-X PRO CYCLING TEAM (Norveç)

VINI ZABU’ BRADO KTM (İtalya)

 

KITA TAKIMLARI:

A BOLC CT (Hollanda)

NIPPO-PROVENCE-PTS (İsviçre)

SALCANO SAKARYA BB TEAM (Türkiye)

SPOR TOTO CYCLING TEAM (Türkiye)

TEAM SAPURA CYCLING (Malezya)

WILDLIFE GENERATION PRO CYCLING (ABD)

 

stage1-tur2021-istanbul-sakarya-jpg-1.jpg

TURDA ETAPLAR

1. ETAP: NEVŞEHİR-KAPADOKYA (167,3 KİLOMETRE)

2. ETAP: KONYA-KONYA (144,9 KİLOMETRE)

3. ETAP: BEYŞEHİR-ALANYA (212,6 KİLOMETRE)

4. ETAP: ALANYA-KEMER (184,4 KİLOMETRE)

5. ETAP: KEMER-ELMALI (GÖĞÜBELİ) (160,3 KİLOMETRE)

6. ETAP: FETHİYE-MARMARİS (129,1 KİLOMETRE)

7. ETAP: MARMARİS-TURGUTREİS (180 KİLOMETRE)

8. ETAP: BODRUM-KUŞADASI (160,3 KİLOMETRE)

 

tur-takim.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.