Cumhurbaşkanlığı Turu için geri sayım başladı

Cumhurbaşkanlığı Turu için geri sayım başladı
Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, “Cumhurbaşkanımızın adına yakışır bir turu daha düzenlemenin kıvancını yaşıyoruz” dedi. 9-14 Ekim tarihlerinde ve World Tour kapsamında koşulacak turun bu yılki startı Konya’dan verilecek

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’u için hazırlıklar artık son aşamaya geldi. Bu yıl World Tour kapsamında ikincisi koşulacak tur hakkında bilgi veren Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın adına yakışan bir TUR’u daha gerçekleştirebilecek olmanın kıvancını yaşıyoruz” dedi.

START KONYA’DAN VERİLECEK

Küçükbakırcı, 9-14 Ekim tarihlerinde 54. kez düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun güzergahında da değişikliğe gidildiğini söyledi. Küçükbakırcı, dünya turu seviyesindeki yarış startının ilk kez Konya'dan verileceğini açıkladı. Konya'nın bisiklet sporundaki önemine işaret eden Küçükbakırcı, "Konya bir bisiklet kentidir. Aynı zamanda Türk Milli Takımı'na en çok bisikletçi yetiştiren bir şehir olmanın gururunu yaşamaktadır. 485 kilometre bisiklet yoluna sahip Konya, New York'tan sonra en fazla bisiklet yoluna sahip bir kentimizdir. Bu yıl Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ilk kez Konya'dan start alacak" diye konuştu.

İKİ ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

Küçükbakırcı, etaplarda yapılan ikinci önemli değişikliğin de turun Bursa'dan geçmesi olduğunu belirtti. Turda dünyanın en seçkin bisikletçilerinin de geleceğinin müjdesini verirken  “Bu turda yine sporcularımız milli takım adı altında koşacak” dedi.

6 ETAPTAN OLUŞAN 54. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURUNUN, (TOUR OF TURKEY 2018) ETAPLARI ŞU ŞEKİLDE

1.Etap: Konya-Konya (9 Ekim Salı)

2.Etap: Alanya-Antalya (10 Ekim Çarşamba)

3.Etap: Fethiye- Marmaris (11 Ekim Perşembe)

4.Etap: Marmaris-Selçuk (12 Ekim Cuma)

5.Etap: Selçuk-Manisa (13 Ekim Cumartesi)

6.Etap: Bursa-İstanbul (14 Ekim Pazar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.