ÇUMRALIOĞLU’NDAN ANLAMLI SÖYLEŞİ

ÇUMRALIOĞLU’NDAN ANLAMLI SÖYLEŞİ
Başarılı işlere imza atan Meram Yaka Çumralıoğlu İHO anlamlı bir söyleşiye daha imza attı

Meram Yaka’da bulunan Yaka Çumralıoğlu İmam Hatip Ortaokulunda İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut ‘un konuşmacı olarak katıldığı 'Namaz Bilinci ve Diriliş' konulu bir söyleşi düzenlendi.  Namazın insan ve toplum yaşamındaki öneminin vurgulandığı söyleşinin sunuş konuşmasını yapan Yaka Çumralıoğlu İHO Müdürü Ahmet Başünal; "Erdemli Okul"  hedefiyle yola çıktıklarını, bu hedef doğrultusunda Kültür ,sanat ve değerler konusunda öğrencileri yetiştirmek hususunda çaba sarf ettiklerini vurguladı. Başünal ayrıca sıfır atık,İsraf tasarruf,temizlik ve çevre bilinci oluşturmak, milli manevi değerlerin kazandırılması noktasında eğitim ve uygulamalara önem verdiklerini söyledi. Meram Uluslararası Gençlik Merkezi salonunda 520 öğrenci ile buluşan İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut,  öğrencilerle sohbet ederek kitaplarını imzaladı. Uzun yıllardır edindiği bilgileri ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Ahmet Bulut, gençlere öğütlerde bulundu; "Gençlerimizin ilk vazifesi, iyi bir Müslüman olmaktır. İyi bir Müslüman olmadıktan sonra hoca bile olsanız milleti dininden, imanından edersiniz.  İyi bir Müslüman olmadıktan sonra siyasetçi, doktor, mimar, mühendis olsanız da kar etmez" dedi.

Namazın imandan sonra Cenab-ı Allah'ın en çok üzerinde durduğu ibadet olduğunu hatırlatan Bulut, "Yüzde 99'u Müslüman olan ülkemiz insanının ne yazık ki çoğunluğu namaz kılmıyor. Yurt içi ve yurt dışında okulları ziyaret ederek öğrenci kardeşlerimize namazın ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz. Bir Müslüman neden namaz kılmaz! Eğer ölmemeye çareniz varsa istediğiniz gibi yaşayın ama bir gün ölüm herkesi bulacak. Çağımızın en büyük hastalığı stres ve gerginlik, en çok aradığımız şey ise tabii ki huzur.  Fakat huzuru  aradığımız adres yanlış olduğu için arayanlara mutluluk haram oluyor" şeklinde konuştu.

Panele katılan gençlere din, toplum, sosyal ve günlük yaşam anlamında önemli tavsiyelerde bulunan Ahmet Bulut, "Biz tüm yurdu geziyoruz, konferanslar veriyoruz. Bir kardeşimizin bile namazla buluşması, Kur'an ile tanışması tüm yorgunluğumuzu alıyor. Namaz cennetin anahtarı, müminin miracıdır. Namaz, Peygamberimizin hayatının merkezindeydi. Mümin olmanın elle tutulur, gözle görülür en somut ifadesi de namazdır. Cenab-ı Allah kullarına namaza gelin kurtulun diye günde 5 sefer bizi çağırıyor. Bu çağrıyı reddedince kimi reddetmiş oluyoruz, hiç düşündünüz mü? Kurtuluşumuzun anahtarı namazdır, imandır" şeklinde konuştu.

Ahmet Bulut'a konferans sonunda Yaka Çumralıoğlu İHO Müdürü Ahmet Başünal tarafından hediye tablo takdim edildi. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Yazar Bulut, konferans bitiminde kitaplarını imzaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.