Cüruf atıklar yol yapımında kullanılacak

Cüruf atıklar yol yapımında kullanılacak
TOBB Türkiye Demir ve Demir Dışı Metaller Meclisi öncülüğünde yürütülen proje ile çelik üretimi sırasında elde edilen cüruf yol yapımında kullanılacak

ANKARA (AA) - TOBB Türkiye Demir ve Demir Dışı Metaller Meclisi öncülüğünde yürütülen proje ile çelik üretimi sırasında elde edilen cüruf, yol yapımında kullanılacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, "Çelik Üretiminde Elde Edilen Cürufun Karayolu İnşaatında Kullanımı, Performansı ve Mevzuat Önerisinin Oluşturulması Projesi"ne ilişkin istişare toplantısı TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirildi.

Proje hakkında ayrıntılı bilgilerin verildiği toplantıda, konu hakkında Karayolları Genel Müdürlüğünce hazırlanacak mevzuat kapsamındaki öneriler değerlendirildi.

Projeyi yürüten Prof. Dr. Attila Dikbaş, projenin Karayolları Genel Müdürlüğünün de destekleri ile gelişim gösterdiğini dile getirdi. Dikbaş, doğal kaynakların azalması sebebiyle atıkken yan ürüne dönüştürülen cürufun ekonomiye kazandırılmasını amaçladıklarını kaydetti.

Cürufun yol yapımında kullanımını güvenli ve sağlam bir alternatif olarak gördüklerini belirten Dikbaş, mevzuatta cüruf kullanımını özendirici unsurlar olması gerektiğinin altını çizdi.

- Sektörün sorunları da tartışıldı

Bu arada toplantıda sektörün yaşadığı sıkıntılara ilişkin de değerlendirmelerde bulunuldu.

Gümrük Müşavirliği ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesine İlişkin Tebliğe atıfta bulunarak değiştirilen ilgili tarifenin yarattığı sıkıntıları anlatan sektör temsilcileri, elektrik tarifesi ile sistem kullanım ve iletişim tarifesinde yapılan artışlara da dikkati çektiler.

TOBB Türkiye Demir ve Demir Dışı Metaller Meclisi Başkanı Veysel Yayan, Çin'den yapılan yüksek oranlı ithalat nedeniyle çelik sektörünün haksız rekabetle karşı karşıya kaldığını belirterek, kar marjlarının her geçen gün düştüğüne işaret etti.

Yayan, Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu (AKÇT) ile yapılan anlaşma gereği sektörün hiçbir şekilde devlet desteklerinden faydalanamadığını ve ekstra maliyetleri kaldırabilecek durumda olmadığını söyledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.