DAEŞ ile mücadele

DAEŞ ile mücadele
Libya'da DAEŞ militanı sayısının bir yılda iki katına çıkarak 6 bine yaklaştığı öne sürüldü- Irak'ta, İsveç'ten gelen iki DAEŞ yabancı savaşçısı öldürüldü

WASHINGTON (AA) - ABD ordusunun Afrika Komutanlığı'nın başında bulunan General David Rodriguez, Libya'da faaliyet gösteren terör örgütü DAEŞ militanı sayısının bir yılda yaklaşık iki katına çıkarak 6 bine ulaşmış olabileceğini bildirdi.

Rodriguez, Pentagon'da gazetecilerle bir araya geldi. DAEŞ'in Libya'daki faaliyetleri sorulan Rodriguez, ABD istihbarat birimlerinin tahminlerine göre Libya'da bulunan DAEŞ militanı sayısının 4 bin ila 6 bin arasında olduğunu söyledi.

Rodriguez, istihbarat birimlerinin geçen yılki tahminlerine bakarak bu rakamın 12 ila 18 ayda iki katına çıkmış olduğunu düşündüklerini dile getirdi.

Libya'daki DAEŞ varlığıyla ilgili öncelikli endişelerinin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin ülkedeki kaosu bitirecek adımlarının engellemesi olduğunu ifade eden Rodriguez, bu kaosun da göç sorunlarına ve tehdidin ülke dışına yayılmasına yol açabileceğini söyledi.

Rodriguez, Libya'da daha önce DAEŞ'e karşı iki kez olduğu gibi ABD çıkarlarına tehdit oluşturan hedefleri vurmaya devam edeceklerini bildirdi.

- İsveç'ten gelen iki militan öldürüldü

DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyonun Amerikalı sözcüsü Albay Steve Warren ise Bağdat'tan video konferans yoluyla bağlanarak Pentagon'daki gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Warren, Irak'ta DAEŞ'in önemli yabancı savaşçılarından iki kişiyi hava saldırılarıyla öldürdüklerini belirtti. Bu iki kişiden birinin "Ebu Zubari el Basni" olarak bilinen Bosna kökenli İsveç vatandaşı Haris Cary Saneen olduğu bilgisini veren Warren, diğer kişinin ise yine İsveç doğumlu Halid Osman Timari olduğununu dile getirdi.

Warren, ayrıca son birkaç hafta içinde Musul merkezinde DAEŞ'in infaz görüntüleri ve propaganda videolarını halka izletmek için kurduğu "medya kiosklarını" vurduklarını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.