DAEŞ'in kontrolündeki bölgelerden kaçışlar sürüyor

DAEŞ'in kontrolündeki bölgelerden kaçışlar sürüyor
Terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Kerkük ilinin Havice ilçesindeki sivillerin kaçışı devam ediyor - Peşmerge Komutanı Ömer: - Bölge sakinleri, daha güvenli yerlere geçmek için tüm tehlikeleri göze alarak kaçıyor. Havice ilçesinden her gün onlarca aile

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentine bağlı, terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Havice ilçesi sakinlerinin güvenli bölgelere kaçışı devam ediyor.

Peşmerge Komutanı Mikail Ömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ'in kontrolündeki bölgelerde ikamet eden insanların yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, "Bölge sakinleri, daha güvenli yerlere geçmek için tüm tehlikeleri göze alarak kaçıyor. Havice ilçesinden her gün onlarca aile Peşmerge mevzilerine gelip, güvenli bölgelere gönderilmeyi talep ediyor." dedi.

Ömer, bu kişilerin güvenlik kaygısı sebebiyle doğrudan mülteci kampları ve kent merkezlerine yerleştirilmediğini ifade ederek, bölgede sivil görünümlü DAEŞ militanlarının yakalandığını ve haklarında işlem başlatıldığını aktardı.

- "Adeta bir kalkan olarak kullanılıyoruz"

Öte yandan, Havice ilçesinden kaçmayı başaran kişilerden Hetab Hamit, yol boyunca yaşadıklarına dair şunları söyledi:

"DAEŞ'in üç tarafının Peşmerge güçleri tarafından sarıldığı bilgisi geldi. Bu bilgiler ışığında en yakın Peşmerge mevzisine sığınmayı hedefledik. Bunu gizli bir şekilde yapmamız gerekiyordu çünkü örgüt sivillerin kendi bölgelerinden çıkmasını istemiyor. Adeta bir kalkan olarak kullanılıyoruz. Kaçmanın tek çare olduğunu biliyorduk çünkü her şey yasaktı."

Söz konusu ilçedeki teröristlerin sadece Iraklı olmadığına dikkati çeken Hamit, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden, Çeçenistan ve Mısır gibi ülkelerden gelen kişilerin de DAEŞ saflarında yer aldığını dile getirdi.

DAEŞ bölgeye gelmeden önce polis olduğunu belirten Muhend Ömer ise örgütün her gün yeni bir karar çıkardığını söyledi.

Ömer, bu kararlar kapsamında son olarak eski polis ve askerlerin affedilmesi için yaklaşık 800 dolar harç talep edildiğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.