DAEŞ'in Tazehurmatu'ya kimyasal saldırısı

DAEŞ'in Tazehurmatu'ya kimyasal saldırısı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: "Bu medeniyet coğrafyamızın üzerinde yaşayan her bir kardeşimizin üzerinde önce Allah var, sonra Türkiye devleti ve milleti var"

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Bu medeniyet coğrafyamızın üzerinde yaşayan her bir kardeşimizin üzerinde önce Allah var, sonra Türkiye devleti ve milleti var." dedi.

Topçu, DAEŞ terör örgütünün 9 Mart'ta Kerkük'ün Tazehurmatu kasabasında düzenlediği kimyasal saldırıda yaralanan Türkmenleri tedavi gördükleri Polatlı Devlet Hastanesinde ziyaret etti.

Yaralılara acil şifalar dileyen Topçu, "Bizim medeniyet coğrafyamızın derdi, sıkıntısı, tasası, eziyeti, cefası, Ankara'nın meselesidir. Ankara, Şam'dan da Bağdat’tan da Doğu Türkistan'dan da Çeçenistan’dan da Kırım’dan da velhasılı Adriyatik'ten Çin Seddi'ne bu coğrafyadaki bütün kardeşlerimizden sorumludur." diye konuştu.

Topçu, Ankara'nın sorumluluğunun gereğini yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini dile getirerek, "Buradan küresel güçlere de sesleniyorum; bizim medeniyet coğrafyamızda düşündüğünüz ameliyatı, ay yıldızsız yapamayacaksınız. Bu medeniyet coğrafyamızın üzerinde yaşayan her bir kardeşimizin üzerinde önce Allah var, sonra Türkiye devleti ve milleti var." ifadelerini kullandı.

Türk milletinin dara düşene el uzattığını, bir kırık ekmeği bile olsa onu böldüğünü vurgulayan Topçu, şöyle devam etti:

"Şu anda ülkemizde 3 milyona yakın kardeşimiz var. Kürt, Türkmen, Arap, Yezidi. Bunlar dün ecdadımızın güvenlik şemsiyesi altındaydı. Bizim ecdadımız bu coğrafyada yaşayan kardeşlerimize güvenliği, özgürlüğü, refahı ve adaleti getirdi. Küresel güçler geldi, bu coğrafyayı cetvellerle böldü. Yüzyıldır bu coğrafyada kan ve gözyaşı var. Bu kanı ve gözyaşını Arap, Türkmen, Ezidi, Kürt hepsinde görmemiz mümkün. Bunun için bu millet, Türk'üyle, Kürt'üyle Arap'ıyla ayağa kalkacak. Geçmişte olduğu gibi yine el ele omuz omuza olacak. Malazgirt'te, Kudüs’te, Çanakkale'de nasıl bir araya geldiysek yine geleceğiz. Allah’ın izniyle o zaman bu kanın, gözyaşının, ahın, vahın önünü alacağız. Bugünlerde yakındır inşallah. Bu bilinçlenme, bu şuur hızla yayılmaktadır."

Hastanede annesiyle tedavi gören 1 yaşındaki Taqa Yaşar Abbas Albayati'yi gören Topçu, bebeğin yanı başında bir süre gözyaşı döktü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.