Dağcılardan "Cumhuriyet Tırmanışı"

Dağcılardan "Cumhuriyet Tırmanışı"
Türkiye'nin çeşitli illerinden Kayseri'ye gelen 65 dağcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Erciyes Dağı'na tırmandı

 Türkiye'nin çeşitli illerinden Kayseri'ye gelen 65 dağcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Erciyes Dağı'na tırmandı.

Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi İsmail Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Ekim'de saat 10.00'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplanarak Erciyes'e gittiklerini söyledi.

Yılmaz, 2 bin 800 metre yükseklikteki Çobanini mevkisine kamp kurduklarını belirterek, 29 Ekim'de saat 03.00'te Şeytanderesi rotasından tırmanışa başladıklarını ve 4,5 saat sonra zirveye ulaştıklarını dile getirdi.

Soğuk hava ve rüzgar nedeniyle tırmanışı güçlükle tamamladıklarını belirten Yılmaz, zirveye ulaştıktan sonra saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuyarak günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptıklarını dile getirdi.

Yılmaz, "Bize bu vatanı emanet eden Atamıza saygımızı gösterdik. Zirve anı defterini imzalayıp bir süre dinlendikten sonra tekrar inişe geçtik. Zor olmasına rağmen çok keyifli bir tırmanış oldu. Biz de bayramımızı 3 bin 916 metre yüksekte kutladık" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.