‘Dağların Delikanlısı’ 83 yaşında

‘Dağların Delikanlısı’ 83 yaşında
evlâna İzcilik ve Dağcılık Kulübü Başkanı Recai Kıcıkoğlu, yeşil beyaz formayla 83 yaşına adım atmanın mutluluğunu yaşadı.

 

Konya Dağcılık İl Temsilcisi iken Konya Aydınlar Ocağı tarafından Türk dağcılık kültürüne yaptığı hizmetlerinden dolayı “Dağların 70’lik Delikanlısı” ödülüne lâyık görülen Mevlâna İzcilik ve Dağcılık Kulübü Başkanı Recai Kıcıkoğlu, yeşil beyaz formayla 83 yaşına adım atmanın mutluluğunu yaşadı. Konya Aydınlar Ocağı tarafından Halk Etliekmek’te düzenlenen toplantıda dağcı Recai Kıcıkoğlu, kendi adını taşıyan Recai’nin tadına baktı.

daglarin-2.jpg

DAĞCILARIN SEMBOL DAĞI UHUD DAĞIDIR

Konya Aydınlar Ocağı Başkan Yardımcısı Mustafa Sinan Ümit’in sürpriz hediyesi olan 83 rakamı yazılı yeşil beyaz formasıyla Recai ismi yazısı önünde poz verdi. Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü ve Mustafa Sinan Ümit’e teşekkür eden Recai Kıcıkoğlu, 1985’ten beri dağcılık yaptığını belirterek “Dağcıyım diyebilmek ve dağa tırmanma sporunu sevebilmek için mutlaka zirveye çıkmak gerekir. Konya Doğanbeyli ile Hasanşeyh arasında bulunan Erenler Dağı’nda 40’lar toplanırmış. Dağın zirvesinde mescidin yanısıra 20-30’a yakın şapel gördüm.” dedi. Dağcıların sembol dağının Uhud Dağı olduğunu ve bütün dağların Uhud’un şubeleri olduğunu ifade eden Dr. Mustafa Güçlü ise, Türk dağcılık kültürüne yaptığı hizmetlerinden dolayı Recai Kıcıkoğlu’na teşekkür ederek ay-yıldızlı bayrağımızı, çıktıkları her zirvede dalgalandırmaya devam etmelerini istedi. 

daglarin-1.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.