Daha iyi olacağız

Daha iyi olacağız
Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, iyi bir hazırlık sürecinden geçtiklerini ifade ederek ikinci yarının takım için daha olumlu geçeceğini söyledi. Özdilek, yapılacak takviyelerle oyun anlamında daha üst seviyeye çıkacaklarını yineledi

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Antalya Belek’te devam eden kamp çalışmaları ve transfer hareketliliği hakkında değerlendirmelerde bulundu. Özdilek, “Ligin ilk devresini 2 bölüm halinde değerlendirmek lazım. İlk 10 haftalık periyot ve sonrasında bizim geldiğimiz süreç. Geldiğim dönemde 18. sırada olan ve zihinsel anlamda da oldukça yıpranmış bir Konyaspor vardı. Ondan sonraki süreçte oyunsal format ve zihinsel anlamda çok şey değiştirdiğimizi düşünüyorum. Bu durumu zaten seyircinin de desteklediği bir Konyaspor vardı. Her maçı kazanabilecek kadar da oynadık. Ama bazen futbolda bitiricilik son derece önemlidir. Bizde bu anlamda sezon başından beri yaşanan sorunu son 7 haftada yaşamaya devam ettik. O mevkide oynayan 3 arkadaşımıza da ciddi anlamda şans verdim ama son 2-3 haftayı santrafor mevkiinde Ömer Ali’yi oynatarak tamamladım. Yaşanan zorluklara rağmen gelecek adına çok iyi ışık verdik diye düşünüyorum” dedi.

‘DAHA YUKARIDA OLABİLİRDİK’

Yeşil-beyazlı takımın başarılı teknik adamı Mehmet Özdilek, “Sezonun ilk yarısında öyle maçlar oynadık ki belki bugün itibariyle 7-8 puan daha yukarıda olabilirdik. Bazen bireysel hatalar, zaman zamanda hakem hataları ön plana çıktı. Beklediğimizin bence puan anlamında daha da aşağısında bir yerde sezonun ilk yarısını tamamladık. Bakıldığında 9. sıradaki takımla aranızda 1, 1 buçuk maçlık bir puan baremi varsa bu da çok ‘Vah vah’ yapılacak bir durum değil. Eksiklerimizi biliyoruz. Evet 3. bölgede ön tarafta ciddi anlamda eksiklerimiz var. Onunla ilgili yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde transferlerinde aramıza katılacağını düşünüyorum. Amacımız sezonun ikinci yarısıyla birlikte oyunsal formatımızı biraz daha yukarıya taşımak, bunu atacağımız goller ve alacağımız puanlarla desteklemek. Bu takımın bunu yapabilecek potansiyeli de var” diye konuştu.

‘SÜREÇ KOLAY DEĞİL’

“Yaşanan süreç kolay değil” diyen Mehmet Özdilek, “Başarıların yaşandığı iki sezonun ardından bugünkü durum hiç kimsenin memnun olacağı bir durum değil. Geçen sene ligi 43 puanla 9. sırada bitiren bir Konyaspor’un kupaları kazanması yaşananları bir tarafa itmiş. Ama amacımız bu sene yine ikinci yarıdan alınacak sonuçlarla sezonu ilk 10 takım arasında bitirmek. Bunu yapabilecek hem gücümüz, hem de takım birlikteliğimiz hem de gücümüz var. İkinci yarı Atiker Konyaspor adına daha olumlu olacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘GOLCÜ İÇİN ZAMAN KISITLI’

Santrafor mevkiine yapılacak transfer konusunda zamanın kısıtlı olmasından dolayı tercihlerini Türkiye ligini bilen ve oynayan oyunculardan yana kullanacaklarını da sözlerine ekleyen Özdilek, “Tabi ki de oyuncu seçimi anlamında portföyümüz var. Ama hem gelecek oyuncunun seçimi hem de kültürel anlamda takım olgusuna adapte olmasını da göz önüne aldığımızda transfer yapacağımız isimler Türkiye Ligini bilen tanıyan oyuncular olacak. Dışarı da seyrettiğimiz birkaç oyuncu var. Onlarla da görüşme halindeyiz. Bu durum sanıyorum birkaç güne kadar netleşir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.