Daha önce duymuş muydunuz? Kardelen tatlısı nasıl yapılır? İşte pratik tarifi

Daha önce duymuş muydunuz? Kardelen tatlısı nasıl yapılır? İşte pratik tarifi
Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz tarif isteyenlere kaçınılmaz lezzet. İşte popüler olan Kardelen tatlısı tarifi:

Kardelen Tatlısı, özellikle Türk mutfağında popüler olan, nefis bir sütlü tatlıdır. İşte, kardelen tatlısı tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3.5 su bardağı)
  • İç harcı için ceviz veya fındık içi

Şerbet İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
  • Hamurun Yoğrulması:

    • Geniş bir kaba irmiği alın ve üzerine sütü ekleyip karıştırın.
    • Ardından yoğurdu, sıvı yağı ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırın.
    • Karışıma vanilin ve kabartma tozunu ekleyin. Unu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

kardelen-tatlisi-tarifi.jpg

kardelen-tatlisi-tarifi.jpg

  • İç Harcın Hazırlanması:

    • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Ortasına bastırarak çukur oluşturun ve içerisine ceviz veya fındık içi koyun.
  • Fırın Hazırlığı:

    • Hazırladığınız hamurları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  • Şerbetin Yapılması:

    • Fırın sıcaklığından çıkan tatlıların üzerine soğuyan şerbeti dökün.
    • Şerbeti çekmesi için bir süre bekleyin.
  • Sunum:

    • Şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın.
    • İsterseniz üzerine taze çekilmiş ceviz veya hindistancevizi serpiştirebilirsiniz.
  • Servis Önerisi:

    • Kardelen Tatlısı, soğuk servis edildiğinde daha lezzetli olacaktır. Bu nedenle, şerbeti çekmesinin ardından bir süre buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
  • Püf Noktalar:

  • Hamurun kıvamını kontrol etmek için unu azar azar ekleyin.
  • İç harcı eklerken hamurun ortasına iyice bastırarak iç malzemenin tatlı içinde düzgün dağılmasını sağlayın.
  • Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuyan şerbeti dökmek, şerbetin daha iyi çekmesini sağlar.
  • Şerbetin lezzetini artırmak için limon suyu kullanabilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.