Davutoglu: Bahçeli ile Kılıçdaroğlu bıraksın

Davutoglu: Bahçeli ile Kılıçdaroğlu bıraksın
Başbakan, defalarca seçim kaybeden iki rakip lider için “2015 son şans olmalı” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kahramanmaraş'tan İstanbul'a geçerken uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Ana gündemi çözüm süreci olan sohbette Davutoğu'nun sorulara verdiği cevaplar şöyle:
Üç asker şehit edildi. Ardından garip açıklamalar geldi. Örgütün ne kadar kayıp verirse o kadar asker şehit etmek gibi bir hesabı mı var?
 HDP'nin o açıklaması çok çirkin ve maskeyi düşürüyor ve niyetlerini açığa vuruyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Türkiye'ye rağmen Türkiye'nin sınırlarında hiçbir şey olmaz. Bunu herkesin görmesi lazım. Çözüm süreci ile Kobani'yi ters bir denkleme oturtmaya çalışıyorlar. Biz Kobani'ye yardım etmeye çalışırken onlar içerde tekrar şiddet ortamını tahrik etmeye kalkışırlarsa Kobani'de de başka yerde de yalnız kalırlar.
BASIN?KOZ?VERMEMELİ
Bugünler çok dikkatli olunması gereken günler. Basın özgürlüğü tabii ki herkesin hakkı. Fakat terörün eline koz verilmemeli. 
Cumhurbaşkanı 'Başka bir aklın ürünü var' diyor. Kastettiği bu mu? 
Tabii. Gelişmelerin arkasındaki aktörleri doğru okumak lazım. Yerli akıl değil. Bu saldırılar ve Kobani ile yerli bir süreci dış aktörlerle irtibatlandırarak yabancılaştırmayı hedefliyorlar. Doğudaki Kürt vatandaşların beklentilerinden çok, dışarıdaki beklentileri karşılar mahiyette davrandığınız zaman, yerli olma niteliğini kaybedersiniz.
Yeni bir Alevi paketinden söz ettiniz? Bu konuya nasıl bakıyorsunuz.
Çözüm süreci aslında sadece Kürt meselesiyle ilgili değildi. 100 yıllık süreçte açılan yaraları kapatma süreci aynı zamanda. Onun için çözüm süreciyle birlikte Alevi çalıştaylarını da başlattık. Ben Etyen Mahçupyan'ı niye başdanışman yaptım? Etnik ve dini kimlik benim için önem taşımıyor. Çünkü gerçek bir aydın, gerçek vicdan sahibi bir isim. Çözüm sürecinde, Aleviler ve gayrimüslimlerle ilgili konularda çok samimiyiz.
ALEVİ BAŞBAKAN OLABİLİR
 Türkiye'de 'Bir Alevi Başbakan olamaz' algısı var.
Yok böyle bir şey. Birisi böyle desin önce ben karşı çıkarım. Türkiye'de herkes aynı haklara sahiptir. Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirirken mezhebi kimliğini öne çıkarmak aklımdan dahi geçmedi. Onun da geçmemesi lazım ama o sık sık bize Sünnicilik yaptığımız iddiasında bulunuyor. Söylemekten dilimde tüy bitti Neo Osmanlıcılık gibi bir düşüncemiz yok.
2015 seçimleri Kılıçdaroğlu ve Bahçeli açısından son şans mı?
Başaramazlarsa öyle olması gerekir. Hiçbir yerde başarısızlıkları bu kadar devam edegelmiş kimse yok. Bizde başarısızlıkta bir süreklilik var ama lider devam ediyor. Başarılı olursam 3 dönem sonra ben de bitireceğim.
 Sizin için başarı ölçüsü nedir?
 Başarının kriteri olmaz. Geçen seçimde Kılıçdaroğlu birtakım matematik oyunlarıyla başarılı olduğunu göstermeye çalıştı. Bahçeli de aynı şekilde. Meydan okuyarak söylüyorum, niye Kılıçdaroğlu meydanlara çıkmıyor? Normalde benim rahat rahat Ankara'da oturup işimi yapmam lazım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin meydanlara çıkıp beni rahatsız etmesi lazım. Niye onlar meydanlarda yok da biz varız? Niye ben her hafta sonumu dinlenmeden Anadolu'nun değişik yerlerinde geçiriyorum? Halkla temasını kaybettiğin zaman siyaseti bırakman lazım. Vatandaş sana sarıldığında, siyaset başlıyor. Muhalefet neden bunu yapamıyor? İşte başarının ölçütü budur. 
 

 


ALEVİ DEDESİ: SİZE DUA EDİYORUZ BAŞBAKANIM
Kahramanmaraş ziyaretinde Alevi dedesi Mehmet Yıldırım, Başbakan ile görüşmek istedi. Davutoğlu miting alanına, otobüsüne çağırdığı Yıldırım ile birlikte gitti.?Başbakan Yıldırım'ın “Hak Muhammed Ali yareniniz olsun. Hazreti Hüseyin ile ilgili söylediklerinizi dinledim. Allah ülkemize, size zaval vermesin, size dua ediyoruz” dediğini anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.