Davutoğlu-Cameron görüşmesi

Davutoğlu-Cameron görüşmesi
İngiltere Başbakanlığı:- "Ankara'daki saldırı ve Türkiye-AB Zirvesi ele alındı"

LONDRA (AA) - İngiltere Başbakanlığı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İngiltere Başbakanı David Cameron'ın dün yaptığı telefon görüşmesinde, Ankara'daki terör saldırısının yanı sıra Türkiye-Avrupa Birliği (AB) prensip anlaşmasının görüşüleceği bu haftaki Avrupa Konseyi toplantısının da ele alındığını bildirdi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Cameron'ın Davutoğlu'nu arayarak Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle taziyelerini ilettiği ve İngiltere'nin desteğini sunduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Cameron, olayla ilgili bilgi paylaşımı da dahil, Türkiye'ye desteklerini sundu. Başbakan Davutoğlu da bunu memnuniyetle karşıladıklarını ve Türk hükümetinin İngiltere Büyükelçiliğiyle halihazırda irtibat halinde olduğunu söyledi" ifadesi kullanıldı.

Görüşmede, Brüksel'de geçen hafta yapılan Türkiye-AB Zirvesi'nin de ele alındığını bildiren İngiltere Başbakanlığı, "Geçen hafta mutabık kalınan prensip anlaşmasının, bu hafta yapılacak Avrupa Konseyi toplantısı için iyi bir temel oluşturduğu konusunda aynı görüşü paylaştılar. Bu anlaşma uygulanırsa insan kaçakçılarının önünün kesilebileceği ve göçmenlerin Ege'de tehlikeli yolculuk yapmaktan kaçınacağı konusunda da mutabık kaldılar" açıklamasında bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.