Davutoğlu: Gururluyum

Davutoğlu: Gururluyum
Konya'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karapınar ilçesinde Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Konya'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karapınar ilçesinde Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin son 12 yılda Milli Savunma noktasında büyük gelişim kaydettiğini belirtti.

Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Son 15 gün içinde iki tarihi olayın yıldönümünü yaşadık. 12 Mart'ta İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabulünün, 18 Mart'ta ise Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümlerini yaşadık. Nasıl Çanakkale geçilemezse, Türk Milleti boyun eğdirilemez. Şehitlerimizi rahmetle andık. Anmalar önemlidir, Milli bilinç ve şuuru harekete geçirir.

Milletlerin kahramanlıkları onların tarih içinde büyük bir hürmet içinde anılmasına sağlar ama bekalarını sağlamayabilir. Kahramanlıkları taçlandıracak teknolojik altyapıya sahip olmamız gerekmektedir.

Son 12 yıl içinde siyasi irademiz ve stratejik vizyonumuzla, Türkiye dünyada önemli bir savunma sanayi ülkesi haline gelmiştir. Savunma sanayimiz artık istikbalimizin teminatı mahiyetindedir. Savunma saniyinin gelişmesi, altyapının güçlendirilmesi ekonomik açıdan da hayati önem taşımaktadır.konhaber

Bu tesislerin Konya'da kuruluyor olması Konyalı olarak beni özellikle gururlandırıyor. Her vesileyle, MGK'da, YAŞ'ta vurguluyoruz. Türkiye, konvensiyonel tehdide karşı her türlü caydırıcı güce sahiptir. Çevremizdeki istikrarsızlıklar bize açıkça gösterdi ki, Türkiye füze ve uzay teknolojisini geliştirmek durumundadır. Hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğumuz uzay ajansıyla ilgili kanun teklifini de en kısa sürede TBMM'ye sunacağız.

Etrafımızda bir ateş çemberi var. Bu ülkemizi etkiliyor. Türkiye bir taraftan kudretini yansıtırken, ülke insanının aidiyet bilincini yükseltmektedir. Bu aidiyet bilinci sarsıldığında ülkelerin ne duruma düşecekleri Suriye ve Irak'ta görülmüştür. Çözüm süreci böyle bir stratejik vizyonun eseridir. Türkiye sivil ve demokratik yapısıyla askeri kudretini birleştirmiş ve ateş çemberi içerisinde istikrarını korumuş bir ülkedir.

Stratetik vizyonu tahkim edecek olan teknolojik kapasitedir. Roketsan, bizden önceki hükümet döneminde kapatılması gereken kurumlar arasında yer alıyordu. O tasfiye edilmesi istenen kurum bugün bu açılışı gerçekleştiren kurumdur. Roketsan kapatılsaydı, kudretimizden büyük bir can damarı kesilmiş olacaktı. Ekonomik ve askeri kudret birlikte yürür. Kendi silahını yapamayan ülkenin kaderi o silahı yapan ülkenin elinde olur. IMF'ye borcumuzun ödenmesiyle Türkiye istiklalini kazanmıştır.

Ben Roketsan yetkililerine, TSK'nın değerli komutanlarına teşekkür ediyorum."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.