Davutoğlu seçim kampanyasını hangi ilden başlatacak?

Davutoğlu seçim kampanyasını hangi ilden başlatacak?
Başbakan Davutoğlu erken seçimden çözüm sürecisine, HDP'den ne istediğinden PKK'nın silah bırakmasına kadar bir çok soruyu canlı yayında yanıtladı.

Davutoğlu'ndan CHP ve MHP'ye Güneydoğu manifestosu! Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT 1 ekranlarında Ali Bayramoğlu, Cemil Ertem ve Nasuhi Güngör'ün sorularını yanıtladı.

Çözüm süreciyle alakalı bilgilere yer veren Başbakan Davutoğlu "Kürtleri temsiliyet hakkını kimse HDP ve PKK'ya vermiş değil" dedi.

Seçim çalışmalarını Hakkari'den başlatacağını söyleyen Davutoğlu "KürtlerAk Parti'ye oy vererek şunu demiş oluyorlar. Biz Ak Parti'nin tasvip ettiği politikaları kabul ediyoruz. Türkiye içinde ayrışmanın karşısındayız diyorlar." diye konuştu.

YÜREKLERİ YETİYORSA...

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;Zaten ben bunun için MHP'ye CHP'ye sizde gidin alana gidin çağrıda bulunuyorum. Bir tabanları varsa, bir de yürekleri yetiyorsa. Ben bu hafta sonu Patnos'tayım. SonraTunceli'ye gideceğim. Seçim kampanyalarımı Hakkari'den başlatacağım. Ben Türkiye'nin her taşına toprağına aşık birisi olarak, Türkiye'nin her yerine giderim.  

ÇÖZÜM SÜRECİ

Ne olursa olsun çözüm sürecini başarıya ulaştırmakta kararlıyız. Seçim çalışmalarını Hakkari'den başlatacağım. Çözüm sürecindeki olumlu havayı sürdürmek herkesin görevi. Türkiye'de bütün vatandaşların aidiyet hissini güçlendiren bir anlayışı yerleştirmemiz lazım.

"NİHAİ HEDEF SİLAHLARIN BIRAKILMASIDIR"

Süreçte gelinmesi gereken yer her talebin yerine gelmesi, şiddet ve silah dili kullanılmaması. Kimsenin tekrar silah dili kullanmaması lazım. Çözüm sürecinde nihai hedef silahların bırakılmasıdır. Kamu düzeni üzerinde herhangi bir ipotek kabul etmeyiz.

"HDP'NİN ÖZELEŞTİRİ YAPMASINI İSTİYORUZ"

Herkes her türlü siyasi görüşünü ifade eder, silaha başvurursa bu suçtur. Demirtaş ile görüşmemde "cumhurbaşkanı adayı olmanızdan memnun oldum" dedim. Türkiye'nin geneline hitap edeceğini söylüyordu. Cumhurbaşkanı olsaydı 6-7 Ekim'de nasıl bir tavır alıcaktı? Özeleştiri yapmalarını istiyoruz. Biz de yapıyoruz.

ALEVİ AÇILIMI

Türkiye'nin süratle bütün vatandaşlarında aidiyet hissini yükseltmesi lazım. Çözüm süreci sadece Kürtlere dönük değil, bütün vatandaşlara yöneliktir. Tunceli'ye uzun zamandır gitmeyi arzu ediyordum. Orada da görüşlerimi ifade edeceğim.

ERKEN SEÇİM OLUR MU?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'de her şeyin normal seyrettiğini göstermek lazım. Normal seçimler normal vaktinde olur, haziranda. Bunun için toplumda bir seçim atmosferi beklentisi de oluşturmak doğru değil" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.