- Davutoğlu-Tusk ortak basın açıklaması

- Davutoğlu-Tusk ortak basın açıklaması
AB Konseyi Başkanı Tusk: "Terörizmi yeni normal hayat olarak kabul edemeyiz. Ne kadar çok olursa olsun hiçbir şekilde buna alışmayacağız ve her zaman mücadele etmeye devam edeceğiz"

ANKARA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Ankara'da önceki gün yaşanan terör saldırısını kınayarak, “Terörizmi yeni normal hayat olarak kabul edemeyiz. Ne kadar çok olursa olsun hiçbir şekilde buna alışmayacağız ve her zaman mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Tusk, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çankaya Köşkünde akşam yemeği öncesinde düzenlenen ortak basın toplantısında, Ankara’da yaşanan son terör saldırısı nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti.

"Terörizmi yeni normal hayat olarak kabul edemeyiz. Ne kadar çok olursa olsun hiçbir şekilde buna alışmayacağız ve her zaman mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuşan Tusk, önceki saldırıda da Avrupalı liderlerin Türkiye ile omuz omuza durduğunu ve her tür terör saldırısını lanetlediğini hatırlattı.

Terörizmle mücadele konusunda her zaman Türkiye ile omuz omuza olacaklarını vurgulayan Tusk, şöyle devam etti:

“Bütün bu olaylar aynı zamanda işbirliğimizin ne kadar önemli, göç dalgalarının ötesinde ve ortak mücadelelerimizin olduğunu gösteriyor. Ekonomik sorunlar, terörizmle mücadele, vize serbestisi ve dış politika konularında işbirliği devam ediyor. Bu da Türkiye ile yapılan müzakerelerin ilerlemesi anlamına geliyor. AB ile Türkiye arasında son derece önemli iki zirvenin tam ortasındayız. 7 Mart'taki zirvemizde ortak faaliyet planımızın ne şekilde ilerleyeceği konusunda değerlendirmemizi yaptık, şubat ayındaki ortak deklarasyonumuzu değerlendirdik. Bu toplantıda yeni bir teklifin detaylarını hazırlama görevi bana verildi."

Türkiye’den yasadışı göçün ne şekilde önleneceğiyle ilgili hazırlıkların devam ettiğini belirten Tusk, şunları söyledi:

"Perşembe ve cuma günü bu teklifin daha yasal anlamda temellerinin oluşması, AB ve uluslararası hukuk çerçevesinde uygulanabilir hale getirilmesi görevi bana verildi. Tüm 28 üye devlet ve Türkiye tarafından kabul edilmesi görevi de bana verildi. Burada bulunmamın temel sebebi zaten bu. Bu, kolay bir görev değil. Bu işi doğru bir şekilde tamamlamalıyız. Önümüzde yoğun bir çalışma var. Bugün, hafta sonuna kadar anlaşmaya varabilmek için üzerinde durmamız gereken bir dizi konuyu belirledik. Bu listeyi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun iyi niyetleriyle birlikte Brüksel’e taşıyacağım.”

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.