Davutoğlu'ndan beklenmedik hareket

Davutoğlu'ndan beklenmedik hareket
Filipinler'de bir foruma katılan Başbakan Davutoğlu, Filipinler eski başbakanı Fidei Valdez Ramos'un sorusuna cevabını yanına giderek verdi.

Filipinler’e resmi temaslarda bulunmak için gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Asya Pasifik ve Türkiye'nin Dış Politikası"konulu forumuna katıldı. Filipinler Dış İşleri Bakanlığı'nda düzenlenen forumda Davutoğlu, Türkiye ile Filipinler arasında hem ekonomik, hem de siyasal alanda gelişen ilişkilere değindi.

Forumun soru -cevap kısmında kendisine soru yönelten Filipinler eski Başkanı Fıdei Valdez Ramos'un kulaklarının ağır işittiğini fark eden Davutoğlu, kürsüden ayrılarak yanına kadar gitti ve sorusunu cevapladı.

Ahmet Davutoğlu’na soru soranlar arasında Filipinler'in eski Başkanı Fıdei Valdez Ramos da vardı. Başbakan'a ülkesi ve Türkiye arasındaki ilişkiler hakkında soru yönelten eski Romos, kulakları zor duyduğu için Davutoğlu'nun konuştuklarını anlamadı. Kulaklarının ağır işittiğini fark eden Davutoğlu ise hemen kürsüden kalktı ve Ramos’un yanına gitti. Yanına Davutoğlu’nun geldiğini gören Ramos da Başbakanı kameraların yanına davet etti. Eski Filipinler lideri ile Davutoğlu samimi görüntüleri ilgi çekerken, Ramos da sorusunun cevabını almış oldu. 

Öte yandan, Davutoğlu'na, Türkiye'nin ülkeler arasındaki barışçıl çözümlere arabuluculuk etmesinden dolayı Filipinler Dışişleri Bakanlığı tarafından plaket verildi. Plaketi ise yine yaşı ilerlemiş olan Ramos, Başbakan Davutoğlu’na takdim etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.