DBP'li belediye asker aileleri için toplam "180 lira" harcamış

DBP'li belediye asker aileleri için toplam "180 lira" harcamış
DBP'li Siirt Belediyesinin, 2015 yılında yaklaşık 70 milyon lira olan bütçe giderlerinde "muhtaç asker ailelerine yardım" başlığıyla yer alan hesap için sadece 180 lira harcama yapması dikkati çekti- Aynı dönemde AK Parti'li Bingöl Belediyesinin ihtiyaç s

SİİRT (AA) - Demokratik Bölgeler Partili (DBP) Siirt Belediyesi, geçen yıl yaklaşık 70 milyon lira olan bütçe giderleri arasında ihtiyaç sahibi asker aileleri için toplam 180 lira harcama yaptı.

4109 sayılı Asker Ailelerinden Muhtaç Olanlara Yardım Hakkında Kanun'a göre, barış ve seferde 45 günden fazla askerlik hizmetinde bulunan Mehmetçiklerin ihtiyaç sahibi ailelerine belediyeler tarafından yardım yapılıyor.

Kanun uyarınca belediyeler asker ailelerine destek için bütçeden pay ayırıyor.

DBP'li Siirt Belediyesi, kamuoyu ile paylaştığı 2015 yılı bütçe giderlerinin 69 milyon 907 bin 257 lira olduğunu açıkladı. Bütçe giderlerinde "muhtaç asker ailelerine yardım" başlığıyla yer alan hesap için sadece 180 lira harcama yapılması dikkati çekti.

Belediye tarafından aynı dönemde bütçeden sosyal tesisler için 969 bin 144 lira, dernek, birlik, kurum, kuruluş, sandık ve benzeri kuruluşlar için 82 bin 265 lira, tanıtma, ağırlama, tören, fuar ve organizasyon giderleri için de 16 bin 200 lira harcama yapıldığı açıklandı.

- AK Parti'li belediyelerin yaptığı yardımlar

Bölgedeki bazı AK Parti'li belediyeler ise 2015 yılı bütçesinden asker ailelerine daha fazla pay ayırdı.

Bingöl Belediyesi, geçen yıl ihtiyaç sahibi 37 asker ailesine 16 bin 278 lira, Karlıova Belediyesi de aynı dönemde 36 bin 500 lira yardımda bulundu.

Elazığ'ın Keban Belediyesinin geçen yıl asker aileleri için 5 bin 500 lira harcama yaptığı, bu yıl da 12 bin lira pay ayırdığı öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.