DEDAŞ'tan çiftçilere sayaç uyarısı:

DEDAŞ'tan çiftçilere sayaç uyarısı:
"18 Nisan'a kadar sayaç taktırmayan veya sayaç taktırmak için müracaatta bulunmayan tarımsal sulama müşterilerinin elektriği, süresiz olarak kesilecek"

ŞANLIURFA (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ), sayaç için başvuruda bulunmayan veya sayaç taktırmayan tarımsal sulama müşterilerinin elektriğinin süresiz kesileceğini duyurdu.
DEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa'da kısa süre öncesine kadar günlük 9-10 MWh olan elektrik tüketiminin, tarımsal sulama nedeniyle 2,5 kat arttığı belirtildi.
Tüketimdeki bu artışın, arızalara ve buna bağlı kesintilere yol açtığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Maalesef özellikle tarımsal sulama yapan çok sayıda müşterimiz, bedel ödemediği için elektriği israf boyutunda kullanıyor. İhtiyaçtan fazla kullanılan elektriğin bedelini, şirketimiz bir gün sonra ödemek zorunda kalıyor. Bu durumda şirketimiz finansal anlamda zorluk yaşıyor. Böyle giderse, enerjideki arz-talep dengesinin ciddi biçimde bozulması riski doğacaktır. Havanın kurak geçmesi nedeniyle çiftçiler, elektrikle sulamaya yöneldiği için aşırı tüketim sorunu baş göstermiştir. Sadece Şanlıurfa'daki günlük elektrik tüketimi 2,5 katına yükseldi. Maalesef, sayaç taktırma ve ihtiyaç kadar elektrik kullanma sözünü yerine getirmeyen çiftçiler, eski alışkanlıklarını sürdürmek istemektedirler. Ancak bu durumun sürdürülmesi mümkün değildir. En geç 18 Nisan Pazartesi gününe kadar sayaç taktırmayan veya sayaç taktırmak için müracaatta bulunmayan tarımsal sulama müşterilerinin elektriği, süresiz olarak kesilecektir. Bu konuda kesin olarak kimseye taviz verilmeyecektir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.