DEİK heyeti Bulgaristan’da

DEİK heyeti Bulgaristan’da
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu heyeti Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Tomislav Donçev ve Ekonomi Bakanı Bojidar Lukarski ile görüştü

SOFYA (AA) - Bulgaristan’ı ziyaret eden Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Avrupa fonları ve ekonomik politikadan sorumlu Başbakan Yardımcısı Tomislav Donçev ve Ekonomi Bakanı Bojidar Lukarski ile görüştü.

Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri ve bazı yatırım projelerinin ele alındığı, Bakanlar Kurulu’nda basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede Donçev ve Lukarski, Bulgaristan’ın sağladığı vergi kolaylıkları ve yatırımcıların yararlanabileceği bazı avantajlar konusunda bilgi verdi.

Başbakan Yardımcısı Donçev, Bulgaristan’da faaliyet gösteren yabancı sermayeli en büyük 100 şirketin arasında birçok Türk firmasının yer aldığını belirtti.

Bakan Lukarski ise İran ekonomisine uygulanan ambargonun kaldırılması ve Çin’in İpek Yolu’nu yeniden canlandırma ortamında iki ülkenin yeni yatırımlar çekebileceğini dile getirdi.

DEİK üyeleri ise Türk iş sektörünün Bulgaristan’daki demiryolu ve karayolu altyapı projelerine ilgi duyduğunu ifade ettiler.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.