DEİK-Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı gala yemeği

DEİK-Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı gala yemeği
ABD'nin başkenti Washington'da Türk ve Amerikalı iş adamlarını bir araya getiren gala yemeğinde, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliği potansiyelinin, mevcut düzeyinden çok daha fazla olduğu vurgusu yapıldı

ABD'de, Türk ve Amerikalı iş adamlarını bir araya getiren gala yemeğinde, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliği potansiyelinin, mevcut düzeyinden çok daha fazla olduğu vurgulandı.

Başkent Washington'daki Andrew Mellon Auditorium'da gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı gala yemeği, çok sayıda Türk ve Amerikalı iş adamını bir araya getirdi. Organizatörlüğünü Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın düzenlediği gala yemeği öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkeden yatırımcılarla toplantılar gerçekleştirdi.

Gala yemeğinde konuşan Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Başkanı Ekim Alptekin, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin potansiyeline değindi. İki ülke iş adamlarının önünde çok sayıda fırsat olduğuna işaret eden Alptekin, yeni yatırımların gerçekleşmesi için gayret göstermeye devam ettiklerini ifade etti.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut da Türkiye'de 12 milyar dolarlık yatırımı olan ABD'nin en önemli ekonomik partnerlerden biri olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yabancı yatırımlar konusundaki gayreti sebebiyle teşekkür eden Ermut, Amerikalı iş adamlarına da Türkiye'ye yatırım yapmaları çağrısında bulundu ve "Türkiye'ye yatırım yapın; biz her konuda size destek olup yardımcı olmaya hazırız" mesajını verdi.

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vizyoner liderliğinde son dönemde birçok ülkeye üst düzey ziyaretler gerçekleştirildiğini söyledi.

"Gittiğimiz her ülkede Türkiye'nin potansiyelini anlatıyoruz" diyen Vardan, yatırımcılar için Anadolu'da sayısız fırsatların olduğunu anlattı. Vardan, Batı'nın ayrılmaz parçası Türkiye ile ABD arasındaki ticaret potansiyelinin bugünkünden çok daha büyük olduğunu vurguladı.

"Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) Anlaşması'na mutlaka Türkiye'nin dahil edilmesi gerekir" değerlendirmesinde bulunan Vardan, bu anlaşmada Türkiye'nin de yer almasıyla hem ABD hem de Türkiye için birçok yeni imkanın ortaya çıkacağına işaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.