'Demokratik Parlamenter Sisteme Hep Birlikte Sahip Çıkacağız'

'Demokratik Parlamenter Sisteme Hep Birlikte Sahip Çıkacağız'
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bütün kadınlara sesleniyorum; çocuklarınız güzel bir ülkede yaşasın istiyorsanız, demokratik parlamenter sisteme hep birlikte sahip çıkacağız."

TBMM (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Bütün kadınlara sesleniyorum; çocuklarınız güzel bir ülkede yaşasın istiyorsanız, demokratik parlamenter sisteme hep birlikte sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Kadınlar gücünü göstermiştir; ne kadar güçlü olduklarını ortaya koymuşlardır. İktidardaki siyasal parti (erken evliliklere ilişkin) bu teklifi geri çekmek zorunda kalmıştır." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin sorun çözme kapasitesi olmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Bugün bir KHK yayınlandı. Şehitler arasında ayrım yapmışlardı şimdi bu ayrımı derinleştiriyorlar. 15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri ve çocukları arzu ederlerse askerlik yapmayacaklar. Ama PKK'ya karşı, teröre karşı mücadele eden şehitlerin çocukları veya kardeşleri askerlik yapacak. " dedi.

Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Çünkü herkes şunu çok iyi bilmeli ki bu ülkenin kadınları, bu ülkenin anneleri var." ifadelerini kullandı.

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, o büyük adamın bize miras bıraktığı cumhuriyeti, tam demokrasi ile taçlandırdığımız zaman, kadın erkek eşitliğini sağladığımız zaman, o zaman evimizde huzur içinde oturacağız" diyen kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Bir ülkeyi çökertmek için işgal etmeye, bombalamaya gerek yok. Eğitim sistemini bozun, o ülkeyi çökertirsiniz. AKP'nin yaptığı budur. Eğitim sistemimiz allak bullak oldu."

Kılıçdaroğlu, "Bizim buranın ses sistemini bozdular. Sesimiz duyulmasın diye. Ve daha ilginci Meclis televizyonunu kapattılar, kimse görmesin diye. Meclis Başkanı'na sesleniyorum; sende onur varsa, sende ahlak varsa bunu yapan adamı çıkarırsın, Mecliste kapının önüne koyarsın. Yoksa bütün bu suçlamaları sana aynen gönderiyorum." şeklinde konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.