'Denetimlere uyarak işletmelerimizi açmak istiyoruz'

'Denetimlere uyarak işletmelerimizi açmak istiyoruz'
Hizmet sektöründe 10 milyondan fazla insanın para kazandığını belirten Sabri Yatağanlı, “Kafe ve restoran işletmecileri olarak bir düzenleme yapılamasını istiyoruz. İşletmeler olarak biz düzenlemelere uyarak işletmelerimizi açmak istiyoruz" dedi.

Geçen kasım ayında vakaların yeniden tırmanışa geçmesiyle alınan tedbirler kapsamında kapatılan kafe ve restoranlar, belli kurallar çerçevesinde ekmek kapılarının açılmasını istiyor. Hizmet sektörünün insanların kazanç kapısı olduğunu aktaran Sabri’den Tantuni ve Kokoreç İşletme Sahibi Sabri Yatağanlı, “10 milyonun üzerinde insanımız hizmet sektöründen para kazanıyor ve geçimini sağlıyor. Kirasını alamayan dükkân sahipleri ya da kirasını ödeyemeyen, sektör olarak garson, komi, bulaşıkçı, paket servisçi gibi eleman çalıştıramayan işletmeler çok fazla. Bunları da işin içine kattığın zaman cidden çok sıkıntılı bir hale geldi. Pandemi yasaklarının uzun sürmesi sebebiyle restoran ve kafelerde bıçak kemiğe dayandı. Dönem olarak kış döneminde insanların zor geçindiği bir süreçteyiz. Ocak ayının geçmesiyle birlikte zamlı bir hayat da bizi bekliyordu. Onu da artık yaşıyoruz. Üst üste gelen zamlarla birlikte hayat artık çekilmez bir hale gelmeye başladı” diye konuştu.

2.jpg

“Gelen misafirlerimizi HES kodu ile işletmemize alalım”

İşletmelerin kapasitesinin yüzde 30’unu aşmayarak misafirlerini ağırlamak istediklerini söyleyen Yatağanlı, “İnsanlar nasıl HES kodu ile nasıl alışveriş merkezlerine girip kıyafet deneyebiliyorsa, toplu ulaşım araçlarına HES kodlu kartlarla binilebiliyorsa ya da uçaklara HES kodu ile girilebiliyorsa biz de hizmet sektörü olarak gelen misafirlerimizi işletmemize HES kodu ile alalım. Kapalı bir ortamda hava sirkülasyonunu fazla sağlayamadığımız için misafirlerimizi 45 dakikadan fazla ağırlamayalım. Tüm personelimiz covid ile ilgili bilgilendirme eğitimi alsın, belediyelerimiz bunları sağlayabilir. Devletimiz gerekirse bizi haftalık, günlük veya saatlik denetlemeye tabi tutsun. Olursa bizim yanlışlarımızı söylesin düzeltelim. Ortak kullanım alanları olan lavabolar, masalar, sandalyeler gibi yerleri sık sık temizleyelim. Biz insanlara maskeyi zorunlu kılalım. Maskesi olmayan kimseyi işletmelerimize almayalım, gerekirse biz verelim” şeklinde konuştu.

“Kafe ve restoranlar olarak hizmet etmek istiyoruz”

İşletme olarak tek kullanımlık ürünlere önem verdiklerine vurgu yapan Yatağanlı, “Firma olarak tek kullanımlık çatal, kaşık, tabak gibi ürünler yaptırdık. Gelen misafirlerimize de tek kullanımlık ürünlerimizi sunalım. Ama biz işletmeler olarak artık açılalım istiyoruz.  Ne yapılması gerektiği ile alakalı uyarı levhaları asalım ki devletimizin belirlemiş olduğu kurallar yer alsın. Biz o kurallara uyalım ve restoranımızın duvarına asalım. Gerektiğinde veya istediğinde misafirlerimiz bizi de o kurallara bakarak denetleyebilsin. Kafe ve restoranlar olarak hizmet etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

3.jpg

“Sağlık olmadan lezzet olmuyor”

Pandemi döneminden önce hem insanların hem de işletmelerin tek önem verdiği noktanın ürün lezzeti olduğunun altını çizen Yatağanlı, “Şuanda sağlık olmadan lezzet olmuyor. Şimdi ikisine daha çok önem veriyorsun. Eğer açılır da bu yolda bu şekilde ilerleyebilirsek halkımızdan ve misafirlerimizden de beklentilerimiz var. Devletimiz tarafından getirilecek olan düzenlemelere misafirlerimizin de uyarak bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Biz işletmeciler olarak işletmemizde yaptığımız her türlü çalışmayı misafirlerimizin sağlığı için yapıyoruz” dedi.

“Hizmet aşkı ile yanıp tutuşan insanlarız”

Kafe ve restoran işletmecileri olarak önerge ve düzenleme yapılmasını isteyen Yatağanlı, “İşletmeler olarak biz düzenlemelere uyarak işletmemizi açalım. Denetim yapılsın, uymayanlara ceza kesilsin. Denetimden geçemediyse cezasını çeksin. Biz en azından düzenlemelere uyanlar olarak hizmet edelim. Biz hizmet aşkı ile yanıp tutuşan insanlarız. İşimiz hizmet, başka derdimiz yok. Yeter ki misafirlerimizi işletmelerimizde ağırlayalım. Paket servisler bir yere kadar. Artık ilerlemiyor. Allah tüm esnafımızın yardımcısı olsun. Dükkân sahiplerinden de gücü yettiği kadar esnaflara destek olmasını istiyoruz” diyerek sözlerine son verdi. 

5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum