Deniz Akkaya kimdir?

Deniz Akkaya kimdir?
 Editör
Deniz Akkaya kaç yaşında ve nereli? Ünlü oyuncu ve manken olan Deniz Akkaya'nın hayatı ve biyografisi araştırılıyor. Genç yaşta profesyonel modelliğe başlayan Deniz Akkaya, kimdir?

Ünlü manken Deniz Akkaya kimdir ve kaç yaşında olduğu gündeme geliyor. Akkaya, 1997 yılında Best Model of Turkey'de en iyi manken seçildi. Peki, Deniz Akkaya kimdir? Deniz Akkaya kaç yaşında ve nereli?

1977 yılında İstanbul’da doğdu. Kayseri Akören'in Uzunyayla Köyü'nden çerkes kökenli bir ailenin kızıdır.Öğrenim hayatı İstanbul'da geçti. İlköğrenimini Faik Reşit Onat İlkokulu’nda, ortaokulu Bilge Kaan Özel Deneme Lisesi’nde, liseyi ise Semiha Şakir Özel Deneme Lisesi’nde tamamladı. İstanbul üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı bölümünde yükseköğrenim gördü. Genç yaşta profesyonel modelliğe başladı. 1997 yılında Türkiye’nin tek meslek yarışması olan yarışmasında birinci, “Miss Grace of the World” yarışmasında dördüncü oldu. Yıldırım Mayruk, Cengiz Abazoğlu gibi modacıların, yerli ve yabancı birçok markanın defilelerinde mankenlik yaptı. 1998'de Alman moda firması Escada'nın Türkiye'deki bir defilesinde Carla Burni ile aynı podyumda yer aldı.2000'li yıllarda Türkiye’deki yayımlanan çeşitli moda dergilerinde kapak oldu.2006'da Türkiye'de Star TV kanalında yayımlanan ve yüksek izlenme sayılarına ulaşan Top Model yarışmasının sunuculuğunu üstlendi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.