Deniz Çoban, Mete Kalkavan'ın yönetimini değerlendirdi

Deniz Çoban, Mete Kalkavan'ın yönetimini değerlendirdi
Deniz Çoban, Mete Kalkavan'ın Konyaspor-Beşiktaş maçında, sonucu etkileyecek önemli bir hataya imza atmadığını, faul ve kart hataları yaptığın vurguladı. Çoban, maçta Batshuayi'nin sarı kartla kurtulduğunu ifade etti

Spor Toto Süper Lig'de 27 Aralık Pazartesi günü oynanan Konyaspor-Beşiktaş maçını değerlendiren eski hakem Deniz Çoban, Mete Kalkavan'ın maçın sonucunu etkileyecek önemli bir hataya imza atmadığını faul ve kart hataları yaptığını söyledi.

Deniz Çoban, Fanatik'teki köşesinde, "Maçın hakemi Mete Kalkavan maçın sonucunu etkileyecek önemli bir hataya imza atmadı. Maçı kazananı ya da kaybedeni belirleyecek kararlar vermedi. Atmosferi yüksek maçta kontrolü elinde bulundurdu. Fakat maç süresince faul ve kart hataları yaptı." dedi.

kalkavan-2.jpg

Pozisyonları da değerlendiren Çoban, Batshuayi’nin kırmızı kartla oyundan atılması gerekirken sarı kartla kurtulduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"13’de Soner, Pjanic’in bileğine bastı. Beşiktaşlılar kart beklerken Kalkavan kartına başvurmadı. Kalkavan’ın yorumu bence doğruydu. Soner, bilinçli olarak değil kazara rakibine basmıştı.

24’de Beşiktaşlılar, Ghezzal yerde kalınca penaltı beklediler. Pozisyon hem ceza sahası dışındaydı hem de Guilherme’nin faulü gerektirecek bir müdahalesi yoktu.

45+2’de Poku’nun faulünde sarı kart yeterliydi.

90+2. dakikada Batshuayi topsuz alanda rakibine sportmenlik dışı bir darbede bulunuyor. Kalkavan, faul düdüğünü çalıyor ama kartı bu pozisyonda atlıyor. Sonrasında Batshuayi topu Kalkavan’ın bulunduğu yere doğru vurarak sportmence olmayan bir tavır daha sergiliyor ve yine sarı kartı görmüyor. Sonrasında yetmiyor ve Kalkavan’ı alkışlayınca nihayet sarı kart görüyor. Bu kısa sürede yaptıklarının karşılığında Batshuayi’nin tek sarı kartla kurtulması şansıydı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.