Deniz Harp Okulu ile GTÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı

Deniz Harp Okulu ile GTÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı
KOCAELİ (AA) - Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ile Deniz Harp Okulu Komutanlığı arasında akademik alanda işbirliği protokolü imzalandı. GTÜ'den yapılan...

KOCAELİ (AA) - Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ile Deniz Harp Okulu Komutanlığı arasında akademik alanda işbirliği protokolü imzalandı.

GTÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel ile Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün tarafından imzalanan protokol ile karşılıklı öğretim elemanı ve eğitici personel desteği sunulması, ortak seminer, sempozyum, kongre ve konferans düzenlenmesinin amaçlandığı belirtildi.

Açıklamada, Deniz Harp Okulu’nda imzalanan protokol gereği mühendislik, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına ait öğretim elemanı ve eğitici personel ihtiyaçlarının Gebze Teknik Üniversitesi ve Deniz Harp Okulu ile Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsünden karşılıklı olarak karşılanmasının amaçlandığı kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Akademik yükseltmelerde oluşturulacak kurullarda öğretim üyesi ile yüksek lisans ve doktora jüri üyesi seçimlerinde, doktora yeterlilik sınavlarında karşılıklı öğretim elemanı desteğinin sağlanması, karşılıklı bilgi paylaşımı ve destek ile faaliyetleri etkili kılarak, kurumlar arası yardımlaşmayı sürekli hale getirmek, seminer, sempozyum, kongre, konferans gibi ortak faaliyetler icra edilmesi amaçlanmıştır."

Protokolün imzalanmasının ardından Rektör Prof. Dr. Görgün tarafından Deniz Harp Okulu öğrencilerine "Endüstri 4.0" konulu ders verildi. GTÜ heyeti, daha sonra askeri öğrencilerle yemek yedi.

Tümamiral Özel, Prof. Dr. Görgün’e Harp Okulu hakkında bilgi vererek yapılan işbirliğinden ve ziyaretlerinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Prof. Dr. Görgün, imzalanan protokol çerçevesinde işbirliği geliştirmelerinin önemli olduğunu ifade ederek, Tümamiral Özel’e misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.

Protokol imza törenine Özel ve Görgün'ün yanı sıra, GTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. M. Hasan Aslan, Özel Kalem Müdürü Abdurrahman Akyol ile Rektör Danışmanı Hamit Yıldırım ile askeri yetkililer katıldı.

Deniz Harp Okulu ile GTÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı

Deniz Harp Okulu ile GTÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.