Deprem Haftası

Deprem Haftası
YOZGAT (AA) - Yozgat'ta, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında konferans düzenlendi.Yozgat Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında konferans düzenlendi.

Yozgat Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, Vali Yardımcıları Gökhan İkitemur ve Yavuz Güner, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil İbrahim İbiş, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Halil İbrahim İbiş, yaptığı konuşmada, sivil savunmanın silahsız, koruyucu, kurtarıcı önlem ve faaliyetlerin bütünü olduğunu söyledi.

İlde olması muhtemel afetlerin en az zararla aşılabilmesi için sorumlu kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve halkla iş birliği yapılarak Yozgat Afet Müdahale Planının sahada uygulanması gerektiğini belirten İbiş, "Aynı zamanda afetlerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında basın yayın kuruluşlarıyla iş birliği yaparak halkımızı bu yolla bilgilendirmeliyiz. Yakın zamanda yaşamış olduğumuz Çiçekdağ depremi, Yerköy ilçemizde de etkisini göstermiş olup, bu olayda AFAD olarak tarafımızca sorumlu kurumlar arasında koordinasyon eksiklikleri gözlemlenmiştir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından katılımcılara doğal afetler ve sivil savunmanın çalışmalarını konu alan kısa film ve slayt gösterisi sunuldu.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.