Deprem konutlarında teslimat hazırlıkları

Deprem konutlarında teslimat hazırlıkları
Tüm Türkiye'yi derinden etkileyen ve yasa boğan 6 Şubat'taki depremler sonrası farklı illerde inşa edilen deprem konutlarının teslimat hazırlıkları devam ediyor

Tüm Türkiye'yi derinden etkileyen ve yasa boğan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu illerde deprem konutlarının teslimatları için hazırlıklar devam ediyor.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, martta temelleri atılan deprem konutlarından 350'sinin gelecek ay hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 11 ilde evleri yıkılan veya ağır hasar gören afetzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için başlatılan çalışmalar 7/24 esasına göre sürüyor.

Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, "Aralık ayının ortası gibi toplu konutlardan 350'sini teslim edeceğiz. Normalleşme sürecinde bu evler özellikle de kış ayında vatandaşlarımızı çok rahatlatacak. Ondan sonraki süreçte önümüzdeki yaza doğru da geri kalan konutlarımızı inşallah teslim etmiş olacağız. Şu an vatandaşlarımız konteyner kentlerimizde, az hasarlı ve hasarsız evlerinde kalıyor. Çadırda kalan hiçbir vatandaşımız kalmadı." dedi.

YEŞİLYURT'TAKİ TESLİMAT GELECEK AY

Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi'nde yapımı süren 3. etaptaki 736 deprem konutunun, aralık ayında teslim edilecek. Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 736 konutun yapılacak kura çekimiyle hak sahiplerine teslim edileceğini belirterek, "Vatandaşlarımızı kış ayında sıcak yuvalarına kavuşturmuş olacağız." dedi.

Yeşilyurt'taki deprem konutları gelecek ay teslim edilecek

NURDAĞI'NDA DA TESLİMAT HAZIRLIĞI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinesinde, "Türkiye Tek Yürek" kampanyası çerçevesinde Gaziantep Nurdağı'nda yapımı süren afet konutları, teslim edilmek üzere hazırlanıyor.

Nurdağı'nda yapımı süren 26 bloktan oluşan projede 456 dairenin iç ve dış işlemlerinin tamamlanması ekipler yoğun gayret gösteriyor.

Depremden yoğun olarak etkilenen Nurdağı'nda 2 bin 509 afet konutu yapılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.