Deprem uzmanı uyardı vatandaşlar o bölgeyi terk ediyor

Deprem uzmanı uyardı vatandaşlar o bölgeyi terk ediyor
 Editör
Japon deprem uzmanı İzmir Karşıyaka'nın zemininin kötü olduğunu söyledi. Deprem uzmanının bu açıklaması sonrası bölge halkından ilçeyi terk edenler olduğu görüldü.

Japonyalı deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin denizde bulunan fay hattında gerçekleştiğini, İzmir'de olan fay hattının kırılmadığını söyleyerek birkaç gün önce vatandaşları uyardı. Moriwaki, Karşıyaka ilçesinde zeminin kötü olmasından dolayı burada tehlikenin daha büyük olduğunu vurgulamıştı.

VATANDAŞ ÖNLEM ALMAYA ÇALIŞIYOR

İzmirli vatandaşlar deprem uzmanının uyarıları sonrası bölgeden gitmeye başladı.

Deprem endişesi nedeniyle evlerini kentsel dönüşüme vererek Çiğli'nin Sasalı Mahallesi'ne taşındıklarını söyleyen emekli çift Ayşen Kırbay ve Nihat Kırbay, "Deprem korkusu nedeniyle çok endişeliyiz. Deniz kıyısında bulunan binada oturuyorduk. Şimdi boşalttık evi ve Sasalı'ya gittik. En iyi şekilde kendimizi korumayı düşünüyoruz. Onun için de işte Sasalı'da bir ev aldık ve oraya taşındık. Kendi çapımızda önlemimizi aldık" dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.