"Depremin Acı Bilançosu: 118 Can Kaybı!"

"Depremin Acı Bilançosu: 118 Can Kaybı!"
Çin'in kuzeybatısında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremde en az 118 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.

Çin'in kuzeybatısında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremde en az 118 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.

Çin Deprem Ağları Merkezi, ülkenin kuzeybatısındaki Gansu eyaletinde yerel saatle 23.59 esnasında 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin merkez üssünün eyalete bağlı Linxia Hui Özerk Bölgesi'nin Jishishan ilçesi olduğu, sarsıntının yerin 10 kilometre altında olduğu vurgulandı.

İlk altı çizilenlere göre Gansu eyaletinde 105 kişi hayatını kaybederken, 199 kişi yaralandı. Yaralılardan 16'sının durumunun kritik olduğu söylendi. Depremden etkilenen Qinghai eyaletinde ise 13 kişinin hayatını kaybettiği, 182 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Yetkililer, 20 kişiden ise henüz haber alınamadığı bildirdi.

Deprem sebebiyle Gansu ve Qinghai'de binlerce evin hasar gördüğü, bazı kısımlarda elektrik kesintileri olduğu, ulaştırma ve iletişim altyapısının da zarar gördüğü vurgulandı. Yerel yetkililere göre depremden sonraki ilk 1 saat içinde en az 32 artçı sarsıntı kaydedildi.

Çin devlet medyası, kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere afet yerine 3 binin üzerinde personel gönderildiğini açıkladı. Çin ordusunun da farklı birliklere bağlı kurtarma ekiplerini afet noktalarına gitmek üzere görevlendirdiği açıklandı.

Sıcaklık eksi 14 derece

Diğer yandan, yüksek rakımda bulunan afet bölgesinde sıfır derecenin altında seyreden sıcaklıkların arama kurtarma faaliyetleri için büyük engel teşkil ettiğinin altını çizdi. Depremin meydana geldiği vakitlerde Linxia Özerk Bölgesi'nde hava sıcaklığının eksi 14 derece olduğu öğrenildi. Deprem nedeniyle panik halinde evlerinden çıkan bölge halkı, ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.