‘Depremin yaralarını ancak el birliğiyle sararız’
Pusula Yayın Grubu İmtiyaz Sahibi Harun Akgül ve Genel Yayın Yönetmeni Rasim Atalay, kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörlüğü’ne yeniden adanan Prof. Dr. Cem Zorlu’yu ziyaret etti.
Ziyarette Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Harun Akgül, Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu’ya yeni döneminin hayırlı olmasını dileyerek, “Eğitim ve öğretimin, yetişmiş insan gücünün ne kadar önemli olduğunu aslında bugünlerde daha iyi anlıyoruz. Ülkemizin başına gelen en büyük felaketlerden biri olan depremin yıkıcı etkilerinin en aza indirgenmesi, insana verdiği zararların bertaraf edilmesi, ahlaki dejenerasyonun önlenmesi, bilinçli bir toplumun yetişmesi açısından üniversitelerimiz büyük bir misyon üstleniyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin de ismi ile müsemma bir yapıda eğitimdeki kalitesinin çıktısını yetişmiş insan gücü olarak topluma armağan edeceğine inanıyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu da, “Depremin yaralarını ancak el birliği ile sarabiliriz. Bu anlamda biz de üniversite olarak hemen harekete geçtik. Bölgedeki insanlar için ne yapabileceğimizi araştırdık. Üniversitemiz, Hatay’da bir yemekhaneyi işler hale getirip yemek çıkarmaya başladı. Bu da aslında o bölgenin şartları düşünüldüğünde önemli bir husustu. Diğer yandan depremin etkilediği bölgelerde ikamet edip eğitim için şehrimize ve üniversitemize gelen öğrencilerimizin hep psikolojik olarak destek almaları, hem de maddi anlamda destelenmesi için üniversitemiz ve vakfımız eliyle gerekli tüm girişimleri sağladık. Allah bir daha böyle büyük acılar yaşatmasın” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.