Depremzedeler için yapılan kalıcı konutlar hızla yükseliyor

Depremzedeler için yapılan kalıcı konutlar hızla yükseliyor
6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yapımına başlanan afet konutlarında çalışmalar duraksamadan yürütülüyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan binaların yapımı sürüyor.
Asrın felaketinde yıkılan illerden biri olan Malatya’da depremin hemen ardından kalıcı konutların yapımına hızla başlanıldı. Kent genelinde deprem sonrası ilk etapta temelleri atılan 14 bin konut, 7 bin 131 köy evi ve 679 ahırın yapımı sürüyor. Toplamda 70 bini konut, 25 bin 300 köy evi olmak üzere toplam 95 bin 300 afet konutunun y

YEŞİLYURT

Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği 11 ilde evleri yıkılan veya ağır hasar görenlerin barınma ihtiyacını karşılamak için TOKİ tarafından başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Malatya'da ihalesi tamamlanan 11 bin 634 konut, cami ve ticarethanelerin yapımına bir süre önce başlandı. Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce mevkisinde de etaplar halinde inşası süren afet konutlarının bazılarında beton blok kurulumu tamamlandı. Bu binalarda merdiven, dış cephe ve tuğla duvarların yapımına geçildi.

DOĞANŞEHİR

Depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde de etaplar halinde afet konutları inşa ediliyor. İlçede temeli atılan ve 3 etapta yapılacak 1681 konutun bir kısmının kaba inşaatı tamamlanırken, ihalesi biten 368 köy tipi konutun da yapımına devam ediliyor. Hummalı çalışmanın yürütüldüğü afet konutlarında kaba inşaatı bitirilen bloklarda iç ve dış sıva işlemlerine başlanırken, köy tipi konutlarda ise temeller atılıyor. Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, depremden etkilenen ilçelerindeki binalardan yaklaşık yüzde 70-80'inin yıkıldığını belirterek, vatandaşların ilk etapta çadırlarda ardından konteynerde barınma ihtiyaçlarını giderdiklerini söyledi.

İSLAHİYE

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Toplu Konut İdaresince (TOKİ) mart ayında temeli atılan konut projesinde örnek daire tamamlandı.

İlçenin Kırıkçalı Mahallesi'nde iki ay önce temeli atılan, 17 blok ve 399 daireden oluşan projede inşaat çalışmaları hızla sürüyor.

Kurban Bayramı'na kadar 15 blokta 360 dairenin kaba inşaatının bitirilmesinin planlandığı projede hummalı çalışma yürütülüyor.

Proje kapsamında 12 Nisan'da kaba inşaatı bitirilen blokta örnek daire tamamlandı. Daireye kapı, pencere, duşa kabin takıldı, mutfak dolabı ve tezgah monte edildi.

OSMANİYE

Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri yıkılan ya da zarar gören depremzedeler için Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde yapımı devam eden 152 konut, eylülde hak sahiplerine teslim edilecek.

6 Şubat depremlerinden etkilenen Osmaniye'de, 17 Mart'ta Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde inşasına başlanan kalıcı konutların yapımı sürüyor.

Hızla yükselen, 2+1 ile 3+1 daireler şeklinde planlanan 152 konutun, eylül ayında hak sahibi depremzedelere teslim edilmesi planlanıyor.

İSKENDERUN

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan 1451 konutun inşası devam ediyor.

"Asrın felaketi"nden etkilenen İskenderun'da depremzedeler için kalıcı konutların yapımı amacıyla TOKİ tarafından başlatılan çalışmalar sürüyor.

İlk etapta Düğünyurdu Mahallesi'nde 492, Aşkarbeyli Mahallesi'nde 959 konutun projesi hazırlandı ve yapımına başlandı.

Çocuk oyun alanları, parklar ve spor sahaları gibi sosyal donatıların da yer alacağı siteler şeklinde yapılan konutların inşasında 300 işçi görev alıyor.

Yapımının yüzde 15'i tamamlanan konutların, yıl sonunda depremzedelere teslim edilmesi hedefleniyor.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’da 6 Şubat depremlerinden sonra yapımına başlanan TOKİ konutlarının inşası hızla devam ediyor. Depremzedeler için TOKİ konutlarının yapılacağı alan da hızla belirlendi. Kentte yapılacak olan 27 bine yakın yapının 20 bininin merkez Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi’nde yapımı sürüyor. Şantiye alanındaki çalışmalar havadan dron ile görüntülendi. Bir yıl içinde evlerin büyük kısmının teslim edilmesi hedefleniyor.

ŞANLIURFA

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan kalıcı afet konutlarının inşası sürüyor.

Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 11 ilde evleri yıkılan veya ağır hasar alanların barınma ihtiyacını karşılamak için çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde depremden etkilenenler için Çoğan Mahallesi'nde yapımına başlanan 26 bloklu 534 konutun inşaatı hızla yükseliyor.

Zemin artı 4 kat yapılan konutlar 2+1 ve 3+1 olacak.

KÖY EVLERİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Atalar Mahallesi'nde yapılacak 246 hafif çelik konstrüksiyonlu köy evinden 50'sinin inşasına 1 Nisan'da başlandı.

Çalışmaların aralıksız sürdüğü mahallede, temel betonu dökülen evlerden 5'inin yapımı tamamlanma aşamasına geldi.

.jpg

4.jpg

7.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.