Derbi maçın ardından

Derbi maçın ardından
- Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink:"Bence bugün sahada gerçek bir takım vardı"- "Podolski'nin attığı bir gol var. Bana ofsayt olmadığı söylendi"- "Bizim için bugünkü maksimum sonuç buydu"


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig 26. hafta erteleme maçında Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalan Galatasaray'ın teknik direktörü Jan Olde Riekerink, sahada bir takım olmayı başardıklarını söyledi.

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk olarak statta mükemmel bir atmosfer olduğunu belirten Hollandalı teknik adam, Türkçe olarak, "Taraftarlarımız muhteşemdi." dedi.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk mücadelesi verdiğini, kendilerinin ise iyi bir dönemde olmadığını hatırlatan Riekerink, takım içi dengeyi bulmaya çalıştıklarını aktararak, "Mutlaka geliştirmemiz gereken şeyler var. Daha iyi olmamız gerekiyor. Bugün takımımla gerçekten gurur duldum. Bazı oyuncularımız sakatlıktan döndüler. Farklı pozisyonlarda oynayan oyuncularımız vardı. Bence bugün sahada gerçek bir takım vardı." diye konuştu.

"Ben bir takımı nasıl kurarım? Oyuncularım, bir takım görüntüsü verirse kurabilirim." değerlendirmesinde bulunan Riekerink, şunları kaydetti:

"Yaptığımız hatalar vardı. Takımımla gurur duyuyorum. Hafta içinde çok iyi çalıştılar. Maçta da ruhlarını ortaya koydular. Şu an içinde bulunduğum hissiyat, Eskişehirspor maçı sonrasıyla bambaşka. Şimdi bunun üzerine bir şeyler kurabiliriz. Orta sahada zorlandığımız anlar oldu. Ama Selçuk İnan'ın mücadelesi mükemmeldi. Sneijder takım için her şeyini verdi. Hakan Balta, sonuna kadar mücadele etti. Semih Kaya yine inanılmaz iyi mücadele etti. Bu durum, takım olmanın temeli. Kesinlikle daha da iyi şeyler yapmamız lazım."


- "Bizim için maksimum sonuç buydu"


Jan Olde Riekerink, derbi maçta kazanmayı kimin hak ettiği yönündeki bir soru üzerine, "İlk yarıya bakıldığında bizim de pozisyonlarımız oldu. Rakibimiz ilk yarıda ve ikinci yarıda çok net gol pozisyonları yakaladı. Bence bizim için bugünkü maksimum sonuç buydu." yanıtını verdi.

Podolski'nin attığı ve ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmayan gole değinen Hollandalı teknik adam, "İlk yarı Podolski'nin attığı bir gol var. Bana ofsayt olmadığı söylendi. Golümüzün verilmemesi çok üzücü bir durum. Hakem orada sonuca etki etti ama bir hoca olarak hakem konusuna girmek çok da doğru değil." ifadelerini kullandı.

Ryan Donk'un performansını eleştiren bir soruya Hollandalı teknik adam, "Donk'u öyle değerlendirmemiz lazım. Bence o defansif orta saha değil, bir stoper. Gerçek mevkisinde oynamıyor. Orta sahada fiziksel olarak güçlü olmak istedik ve böyle bir tercih yaptık. Fenerbahçe çift forvet başlayınca, onu ön libero gibi oynatmak zorunda kaldık." şeklinde görüşlerini aktardı.


- "Sezon sonunda geliş amacıma geri döneceğim"


Riekerink, bir yıl önce Galatasaray'ın teknik direktörü olacağı söylense ne hissedeceği şeklinde gelen soruyu, "Altyapı direktörü olarak yapılan teklifle gurur duyuyorum. Mükemmel bir camiada mükemmel bir iş. Bir pro lisans sıkıntısı yaşandı ve benden bu yardımı istediler. Orhan Atik hoca da benim için çok önemliydi. Tekliften gurur duydum. Gelecek de çok basit. Teknik direktör olarak gelirken, sezon sonuna kadar olduğu söylendi. Sezon sonunda de geliş amacıma geri döneceğim." diye yanıtladı.

Sneijder'in menajerinin, kendisini Galatasaray'a Hollandalı yıldız oyuncunun önerdiği şeklinde sözleri olduğunun aktarılması üzerine Riekerink, "Kesinlikle hayır. Kimse beni tavsiye etmedi. Hepinizin bildiği gibi, yönetimin görüştüğü isimler oldu ama göreve gelmediler. Böyle bir şey olduğuna katılmıyorum. Söylemiş olabilir ama doğru değil." ifadelerini kullandı.

Riekerink, Avrupa kupalarına katılım hakkı yolunda ligin mi yoksa Türkiye Kupası'nın mı kendilerine daha yakın olduğu sorusuna, "Bir teraziye koyacak olursak, bence ikisi de eşit. İkisi için de mücadele etmemiz lazım." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.