Derbi maçtan notlar

Derbi maçtan notlar
- Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'la oynadıkları derbi maçta takımını iki değişiklik yaparak sahaya sürdü- Sarı-lacivertlilerde Diego ve Fernandao'nun yerine Alper Potuk ile Van Persie forma giydi- Fenerbahçe'nin te


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta erteleme maçında Galatasaray derbisinde takımında iki değişiklik yaptı.

Türk Telekom Arena'daki derbide Pereira, son kaybettikleri Torku Konyaspor maçında ilk 11'de forma giyen Jose Fernandao ve Diego Ribas'ı yedek kulübesinde oturttu. Sarı-lacivertli takımda bu isimlerin yerine Alper Potuk ve Luis Nani forma giydi.

Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Diego ve Fernandao'nun dışında Fabiano Ribeiro, Ozan Tufan, Uygar Mert Zeybek, Şener Özbayraklı ve Michal Kadlec yer aldı.


- Caner Erkin kadro dışı


Teknik direktör Vitor Pereira, maçtan önce tartışma yaşadığı Caner Erkin'i kadroya dahil etmedi.

Caner, karşılaşmadan önce tesislerde yapılan maç toplantısında ilk 11'de olmadığını öğrenince Pereira'yla tartışma yaşadı. Milli futbolcu, teknik direktörüyle yaşadığı diyalogdan dolayı Galatasaray derbisinin 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Caner, toplantı öncesi 18 kişilik maç kadrosuna olmasına rağmen, teknik direktörüyle yaşadığı tartışmadan sonra kadrodan tamamen çıkarıldı.

Pereira, bu sezon sadece 13 Süper Lig maçında forma giyen ve istediği şansı bulamayan Caner'in yerine, yine Hasan Ali Kaldırım'ı oynattı.


- Van Persie ilk 11'e döndü


Sarı-lacivertlilerin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, bir haftalık aradan sonra derbide forma giydi.

Van Persie, geçen hafta antrenmanlarda takımla çalışamamış ve Torku Konyaspor maçında kadroda yer almamıştı. Geçen hafta pazar gününde itibaren takımla çalışmalara başlayan Hollandalı golcü, Jose Fernandao'nun yerine ilk 11'de sahaya çıktı.


- Nani forvet arkası oynadı


Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Luis Nani, Galatasaray derbisinde forvet arkasında oynadı.

Asıl bölgesi kanatlar olan Nani, bu sezon ilk kez forvet arkasında görev aldı. Portekizli futbolcu Diego Ribas'ın yerine bu bölgede forma şansı buldu.


- Fenerbahçe'de iki eksik


Fenerbahçe'de derbide sakatlıkları bulunan Raul Meireles ve Lazar Markovic derbide de takımlarını yalnız bıraktı.

Uzun süredir sakatlıklarından dolayı takıma katkı veremeyen iki futbolcu, maç kadrosunda yer almadı.


- Volkan Demirel'e Sneijder, Fenerbahçe'ye 4 yıldız göndermesi


Fenerbahçeli futbolcular maç öncesi ısınmaya çıktığında stadın ekranlarından Wesley Sneijder'in geçen sezon sarı-lacivertlilere attığı 2 şık gol gösterilerek, kaleci Volkan Demirel'e gönderme yapıldı.

Volkan, ısınmak için kale arkasına geçtiğinde stadın iki ekranından Sneijder'in golleri gösterildi. Gollerin videosunda Erkin Koray'ın "Estarabim" şarkısının çalınması dikkati çekti. Volkan, ısınma hareketlerini sürdürürken taraftarlardan büyük tepki aldı.

Öte yandan yine stat ekranlarından Galatasaray'ın 4 yıldızlı logosu gösterilerek, sarı-lacivertli camiaya gönderme yapıldı. Logo ekrana yansıtılırken Beyza Durmaz'ın "Olan var olmayan var" şarkısını tribünler coşkuyla söyledi.


- Mete Kalkavan'ın 3. derbisi


FIFA kokartlı hakem Mete Kalkavan, kariyerinde 3, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde ise ilk kez düdük çaldı.

İlk derbi görevini 2012-2013 sezonunda Beşiktaş-Fenerbahçe maçıyla yaşayan Kalkavan, bu sezon Beşiktaş-Galatasaray derbisini de yönetti. Kalkavan, güvenlik gerekçesiyle bugüne ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde de görevlendirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.