Dere yatağında mahsur kalan inekler için seferber oldular

Dere yatağında mahsur kalan inekler için seferber oldular
Yozgat'ın Çekerek ilçesinde dere yatağında mahsur kalan iki ineği kurtarmak için itfaiye ve belediye ekipleri ile vatandaşlar seferber oldu.

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde dere yatağında mahsur kalan iki ineği kurtarmak için itfaiye ve belediye ekipleri ile vatandaşlar seferber oldu.

Çekerek ilçesi Seyit Ahmet Mahallesi kırsalında besici İbrahim Coşkun'a ait iki büyükbaş hayvan otlanırken dere yatağına girdi. Dere yatağından çıkamayan ve orada mahsur kalan büyükbaş hayvanları, vatandaşlar bulundukları yerden çıkarmak istedi. Başarılı olamayan vatandaşlar belediye ve itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Bölgeye gelen ekipler, vinç ile inekler için kurtarmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından halata bağlanan inekler, kontrollü şekilde vinçle bulunduğu yerden alınarak çıkartılarak sahibine teslim edildi.

Mahalle muhtarı Mithat Yazar, dere yatağı çok uzun olduğu için iki büyükbaş hayvanın mahsur kaldığını belirterek, kurtarma çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Dere yatağına giren hayvanların sahibi İbrahim Coşkun ise, "Hayvanlar otlanırken dere yatağına girmiş ve çıkamamışlar. Belediyeden ve itfaiyeden yardım istedik, vinç yardımıyla hayvanları çıkarttık" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.