Dereler taştı, bungalov evler sürüklendi: 2 ölü, 4 kayıp
Kırklareli Valisi Birol Ekici, Demirköy'de sel nedeniyle kaybolan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, 4 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
![]()
İlçede sabaha karşı başlayan sağanak, İğneada beldesinde su baskınları ve dere taşkınlarına yol açtı.
İğneada'da bulunan turizm tesisindeki birçok bungalov ev taşkın dolayısıyla sürüklendi.
%2FAA-32078292.jpg)
Bölgeye AFAD, İl Özel İdaresi, Sahil Güvenlik, itfaiye ve UMKE ekipleri ile askeri birlikler sevk edildi.
Ekipler tesiste kalan bazı tatilcilerden taşkının ardından haber alınamaması üzerine arama kurtarma çalışması başlattı.
%2FAA-32078294.jpg)
Bölgede ormanda mahsur kalan 2 kişi ekipler tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
Kırklareli Valisi Birol Ekici de AFAD botuna binerek çalışmaları koordine etti.
%2FAA-32078298.jpg)
AFAD Başkanı Okay Memiş de bölgeye geldi.
Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede ekipler, biri kız çocuğu biri erkek yetişkin 2 kişiyi daha kurtardı. Arama çalışmaları havadan da yürütülüyor.
Yağış nedeniyle Değirmen Deresi'nden taşan suların Demirköy ile İğneada'yı birbirine bağlayan kara yolundan akması nedeniyle trafiğe kapatılan yol kontrollü şekilde trafiğe açıldı.
Kırklareli Valisi Birol Ekici ise Demirköy'de sel nedeniyle kaybolan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, 4 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
- Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR
Kaynak:Anadolu Ajansı

Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.