DERGİ POSTASI

DERGİ POSTASI
Okuyan yazan çizen herkesin en azından her ay bir dergi alması ile bin bir güçlükle ve fedakarlıkla çıkan edebiyat dergilerini yaşatacaktır

Bildiğiniz üzere Kültür Atlası olarak edebiyat ve kültür sanat dergilerine elimizden geldiğince yer vermeye çalışıyoruz. Okuyan yazan çizen herkesin en azından her ay bir dergi alması ile bin bir güçlükle ve fedakarlıkla çıkan edebiyat dergilerini yaşatacaktır.

DUYGU POLİTİKASI

Aylık edebiyat ve kültür dergisi Varlık Aralık 2019 tarihli 1347. Sayısında ‘Duygu Politikası’ dosyasıyla okuyucu karşısında. Son zamanlarda artan toplum düzenine saldırılar, utanç politikalarının irdelendiği dosyada dikkate değer yazılar var. Hande Balkız makale konusunu Feyyaz Kayacan’ı anlatmaya ayırmış. Elçin Sevgi Suçin ise Veysel Çolak şiirini irdeliyor. Gonca Özmen, doğumunun 200. Yılında Walt Whitman’ı odağa almış. Dergide şiir, öyküler yanında daha pek çok okunası yazı yer alıyor.

AYLIK ÇÖL ŞARKISI

Cins dergisi kültür dergiciliğinde farklı bir minvalde yolculuğunu sürdürüyor. Derginin son sayısında dikkatimizi çeken bazı yazılar; Siyaseti Kim Yapsın?, Tasavvuf Geleneğinin İnsan Tasavvuru, Doğaya Kaçış, Şiddetin Eleştirisi Üzerine, Kendini Benzersiz Kıl!, Yalnızlığı Sömüren İnsan, Müzik Nerededir?, Şehir, Şehircilik: Kim için, Nasıl?, başlıklarını taşıyor. Ayın söyleşileri; sinema yönetmeni Seyid Çolak, çağımızın önemli filozoflarından Gıorgıo Agamben, İHH gönüllüsü Mahir Damtalar, Cezayirli mimar Mustafa Ben Hamouche ile yapılmış. Derginin sürekli köşeleri olan 3 Soru 3 Cevap köşesinde Ali Şükrü Çoruk, Murat Güzel’in hazırladığı Kebikeç’te Şeyh Şadi Şirazi’nin Bostan ve Gülistan’ı, 18 Soruda Nasılsın’da Coşkun Karademir Cins dergisinin Aralık 2019 sayısına anlam katıyorlar.

ANADOLU KİTABEVLERİNİN HALİ

3 aylık kitap dergisi Okur’un 12. Sayısında kapak konusu Anadolu kitabevleri. Mustafa Özel, İlhan Tarus’un Uzun Atlama adlı romanını, Kemal Sayar, Mustafa Kutlu’yu, Suavi Kemal Yazgıç, Nuri Pakdil Okumak için 12 Sebep, Abdullah Harmancı, Recep Seyhan’ın son öykü kitabı Zongo’nun Değirmeni’ni merkeze alan makalelerle misafir oluyor dergide. Okur’un bir diğer sürprizi 2019’un en dikkat çeken kitapları dosyası. Çeşitli yazarlar ve şairlere bu konudaki seçimleri ve sebepleri sorulmuş. Bunların dışında kitapla ilgili daha pek çok makale yanında Cemalettin Latiç ve Baha Aydın söyleşileri de kurunu bekliyor dergide.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.