DERGİLERDE BU AY

DERGİLERDE BU AY
Kasım ayı edebiyat dergileri dolu dolu içerikle okuyucu huzurunda

MUSTAFA ATİKEBAŞ HECE’DE

Kültür Atlası sayfamızdaki yazılarından da tanıdığımız Mustafa Atikebaş, ‘ Klasiğin Peşinde’ başlıklı yazısıyla önemli edebiyat dergilerimizden Hece’ye konuk oluyor son sayıda. Kültür ve dil ağırlıklı denemelerden oluşan kitabının gelecek ay içinde Bilge Kültür Sanat Yayınları arasında çıkacağını salık verelim bu arada, Atikebaş’ın kitabının yolunun açık olması dileklerimizle… İdris Küçükömer, Nuri Pakdil dosyası, Cafer Özgül ile sinema üzerine söyleşi ile önemli bir içerik sunan dergide öykü, şiir, deneme ve inceleme yazıları da bulunuyor.

DERGAH’TA KAFADAR SÖYLEŞİSİ

Dergah dergisinde orta sayfa sohbeti Cemal Kafadar ile yapılmış ve ‘ İstanbul’u Savunmak Bir İsyan Ahlakıdır’ başlığını taşıyor, Nurettin Topçu’ya da bol bol gönderme var. Derkenar yazılarında Erhan Genç ve Alaattin Karaca’nın son kitapları mercek altına alınmış. Öykücü-eleştirmen Necip Tosun’un, ‘ Tolstoy Bize Ne Söyler’, İnci Enginün’ün ‘ Burhaniye Anıları’, Mustafa Kara’nın anılarının ikinci ve son bölümü göze çarpan diğer bazı yazılar.

TÜM YÖNLERİYLE BALKANLAR

Mustafa Akar kaptanlığında aylık olarak yayınlanan yaşam kültürü dergisi Laciver’te her ay bir dosya konusu belirlenerek, bu konu farklı yönleriyle ele alınıyor. Kasım ayının dosya konusu Balkanlar. Dosya yazıları dışında; Ergenekon Destanını Okuma Denemesi, İçimizdeki Anne, Bir Kalbi Olna Adam: Nuri Pakdil, Selefilik Modern Bir Kavramdır, İnci Enginün ile Mehmet Kaplan üzerine söyleşi, Nostaljinin Gölgesinde Bir Kadim DostJean Baudrıllard başlıklı makaleler yer alıyor Lacivert’in Kasım 2019 sayısında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.