Derik'teki terör saldırısı

Derik'teki terör saldırısı
Mardin'in Derik ilçesinde polis memuru Benli'nin PKK'lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda şehit edilmesi olayında kullanıldığı belirlenen araç ile civarında yapılan aramada 3 uzun namlulu silah ve 5 tabanca bulundu

MARDİN (AA) - Mardin'in Derik ilçesinde polis memuru Ahmet Benli'nin PKK'lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda şehit edilmesi olayında kullanıldığı belirlenen araç ve civarında yapılan aramada 3 uzun namlulu silah ve 5 tabanca ele geçirildi.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, terör örgütü PKK mensupları tarafından kullanıldığı tespit edilen 47 AF 889 plakalı şüpheli araç içerisinden Şehit Ali Ege Polis Lojmanlarına ateş açılması üzerine güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada polis memuru Ahmet Benli'nin ağır yaralandığı ve kaldırıldığı Derik Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olduğu anımsatıldı.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin takibi sonucunda Tepebağ Jandarma Karakolu yakınlarında kaza yapmış vaziyette bulunan araçta yapılan aramada glock marka tabanca, 2 vizor tabanca ve fişekler ele geçirildiği bildirildi.

Aracın bulunduğu alanda da arama yapıldığı ifade edilen açıklamada, olay mahallinde seyyar dipçikli Kalaşnikof tüfek, bu silahlara ait 5 şarjör, 2 tabanca ve tabancalara ait 2 şarjör bulunduğu belirtildi.

Derik ilçesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki polis lojmanlarına 9 Nisan'da teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu yaralanan polis memuru Ahmet Benli, kaldırıldığı hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.