DERLEMEBeyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin haberlerimizi derleyerek yayımlıyoruzSaygılarımızlaAA

DERLEMEBeyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin haberlerimizi derleyerek yayımlıyoruzSaygılarımızlaAA
Beyoğlu'nda kaymakamlık önündeki canlı bomba saldırısında 5 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı - 24'ü yabancı uyruklu 39 kişinin tedavisi sürüyor

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu'nda kaymakamlık önündeki canlı bomba saldırısında teröristle birlikte 5 kişi hayatını kaybetti, 7'si ağır 39 kişi yaralandı.

Beyoğlu Kaymakamlığı önünde saat 10.50 civarında patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans, polis ve UMKE ekibi sevk edildi.

İlk incelemelerin ardından patlamanın canlı bomba saldırısı olduğu belirlendi. Canlı bomba dahil 4 kişi olay yerinde, 1 kişi hastanede hayatını kaybetti. 24'ü yabancı uyruklu 39 yaralı hastanelere sevk edildi.

Yaralıların 17'si Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 7'si Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2'si İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde, 1'i Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 3'ü Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 3'ü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2'si İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesinde, 1'i Eyüp Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Yaralıların 7'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Soruşturmayı yürütmek üzere Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunda görevli 5 savcı görevlendirilirken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin soruşturma dosyası kapsamında yayın yapılmasını yasakladı.

Sosyal medya adreslerinden İstanbul'un başka ilçelerinde de patlamaların gerçekleştiğini yönünde gerçek dışı paylaşımlar yapıldığı gözlendi. Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Sosyal medyada hızla yayılan bir konu var, Nişantaşı'nda, Bayrampaşa'da vesaire İstanbul'un değişik yerlerinde de bombaların patladığı şeklinde, bunlar tamamen asılsızdır. Böyle bir haber, böyle bir olay yok şu an itibarıyla" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da aralarında bulunduğu spor kulüpleri ve sivil toplum örgütü saldırıya ilişkin kınama mesajları yayımladı. Beyoğlu'ndaki terör saldırısı dolayısıyla, bugün ve yarın yapılması planlanan bazı etkinlikler iptal edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.