Derse tam kapanma, çalış!

Derse tam kapanma, çalış!
Tam kapanma sürecinde öğrencilerin kendilerine program hazırlayarak eksikliklerine yönelik çalışması gerektiğini belirten Ali İhsan Uzamış, “Öğrenciler bu süreçte bol bol deneme ve soru çözerek kendilerini ilerletmeleri gerekiyor” dedi

Tam kapanmayla birlikte öğrencileri sıkıntılı bir sürecin beklediğini belirten Özel-İz Özel Öğretim Kursu kurucularından Ali İhsan Uzamış, “Geçen seneye göre kıyasladığımızda bu sene öğrenciler biraz daha iyiler. Çünkü geçen sene nerede ne yapıp ne yapmamaları gerektiğini öğrenmiş durumdalar. Öğrenciler geçen sene yaptıkları hatayı bu sene yapmadıkları takdirde bazı şeylerin değiştiğini kendileri de görecekler. Geçen sene online dersleri tatil olarak görüp yatan öğrenciler, bu sene yatmamayı veya masa başında kitap, defter ve kalemle ders çalışmanın doğru olduğunu kendileri de görecekler. Ayrıca bu dönemde öğrenciler deneme sıklıklarını artırarak eksik olduğu konuları giderici bir program hazırlamalılar. Sonuçta önümüzde 17 gün kapanma durumu söz konusu. Sınava ise 57 gün kaldı. Öğrenciler bu süreci evlerinde ne kadar iyi değerlendirirse kendilerinin geliştiğini görecekler ve güvenleri gelecek. O yüzden bu süreçte kendilerine bir program hazırlayarak, eksiklerine yönelik çalışmalar yapıp bol bol deneme ve soru çözerek kendilerini ilerletmeleri gerekiyor” diye konuştu.

ali-ihsan-uzamis.jpg

Online etüt ve kapanlarımız devam edecek

Öğrencileri düzenli bir programa dâhil ettiklerini aktaran Özel-İz Özel Öğretim Kursu Rehberlik Öğretmeni Kübra Sezer, “Öğrencilerimizin eksikliklerini bildiğimiz için bu eksikliklere yönelik bir çalışma programı hazırlayıp hem geçmiş konu tekrarı hem şuan da işlenen konuların tekrarı hem de eksikliklerin giderilmesi üzerine bir program hazırlıyoruz. Online etüt ve online kapanlarımız devam edecek. Online kapan yaparken öğrencilerin ne şekilde çalıştığını, çalışma hatalarının nerede olduğunu gözlemlememiz kolay olduğu için ona göre dönütler veriyoruz. Online ders takibi yaparken de uyku problemi olan öğrencilerimizi sabah arayarak ‘Biz senin için buradayız. Sende kendin için yapman gerekenlerin farkına var. Pijamalarını çıkararak yataktan kalk ve masanın başına otur’ mesajı veriyoruz. Yoklamalarımızı ise sadece birinci ders saati başında değil o gün içerisinde her dersin ortasında yoklama alarak velilerimize bilgilendirme mesajı atıyoruz” şeklinde konuştu.

sumeyra-savran-kubra-sezer.jpg

Veliler öğrenci yerine kaygılanmasın

Sınava hazırlık sürecinde en büyük yükün öğrenci velilerinde olduğunu ifade eden Özel-İz Özel Öğretim Kursu Rehberlik Öğretmeni Sümeyra Savran, “Velilerimizi her hafta arayarak öğrencilere nasıl yaklaşmaları gerektiğini belirtiyoruz. Velilerimizin bu süreci öğrencilerle birlikte atlatmasının zor olduğunu bildiğimiz için sabırlı olmaları gerekiyor. Özellikle öğrencilerin yerine kesinlikle kaygılanmamalılar. Çünkü bir veli öğrenci yerine kaygılanıyorsa. Öğrenciyi daha fazla demoralize ettiği için olan bir şeyi daha kötü duruma çevirebiliyor” dedi.

ozeliz.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.