DEVA, Saadet ve Gelecek "grup kurma" konusunda anlaşamadı

DEVA, Saadet ve Gelecek "grup kurma" konusunda anlaşamadı
Meclis'e CHP listelerinden giren ve aldıkları 7'li masa ortakları DEVA, Saadet ve Gelecek partileri, TBMM'de ortak grup kurma görüşmelerinde anlaşma sağlayamadı.

Meclis'e CHP listelerinden giren ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği milletvekili sayısıyla seçim sonrası CHP'lilerin sert tepkisini çeken 7'li Masa'nın DP ile birlikte oy bakımından küçük ortakları DEVA, Saadet ve Gelecek grup kurma konusunda anlaşamadı.

DEVA İSTEMEDİ

Halk TV'de canlı yayımlanan "Sansürsüz" programında konuşan DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu,"3 parti de değerlendirmeler yaptı. Netice olarak biz DEVA Partisi olarak yaptığımız toplantıların neticesinde, ortak bir Meclis grubu modeline arkadaşlarımız büyük bir ekseriyetle uygun olmadığını düşündü. Parti kimliğimizin ön plana çıkması konusunda bu modelin sorun doğuracağını düşündü." dedi.

YENEROĞLU: ZANNDERSEM SAADET DE İSTEMEDİ

Yeneroğlu, şöyle devam etti: "DEVA Partisinde arkadaşlarımızın çok büyük bir ekseriyeti, ortak grubun ciddi komplikasyonlar doğuracağı ve 3 partinin de kendi politikalarını, kimliğini yıpratacağı ve bu sebepten dolayı bu modelin uygun olmadığı kanaatine vardı. O açıdan bu modele hayır dedi arkadaşlarımız. Zannedersem Saadet Partisi'nde de aynı görüş ortaya çıktı"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.