Deva ve Gelecek arasında "üçüncü ittifak" gerilimi

Deva ve Gelecek arasında "üçüncü ittifak" gerilimi
6'lı masanın ortaklarından Gelecek Partisi ve DEVA Partisi arasında üçüncü ittifak tartışmasında sert sözler kullanıldı

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, "Davutoğlu, 'Üç parti (Saadet, Gelecek ve Deva) deklarasyon yapalım' diye önerdi. Bir arkadaşımız bile desteklemedi" diye konuştu. Bu açıklama üzerine Gelecek Partisi'nin kurucu isimlerinden biri olan Abdülkadir Baykay, Ali Babacan'a yönelik ağır ifadeler kullanarak "En büyük hata sizi adam yerine koyup bu teklifi götürenlerdedir" dedi

868091-479030830.jpg

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 10 aylık bir süre kala henüz adayını açıklamayan Millet İttifakı'nda ipler kopma noktasına geldi. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi arasındaki 'İstanbul Sözleşmesi' krizi gündemdeki sıcaklığını korurken, bu kez ittifakın diğer ortakları Gelecek Partisi ve DEVA Partisi arasında yeni bir kriz patlak verdi.

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Abdülkadir Baykay, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ittifak açıklamasına çok sert tepki gösterdi.

627525image1-fwre-cover.jpg

"EN BÜYÜK HATA SİZLERİ ADAM YERİNE KOYANLARDA"

Abdülkadir Baykay, sosyal meyda hesabından yaptığı açıklamada, "En büyük hata sizi adam yerine koyup bu teklifi götürenlerdedir." dedi.

KILIÇDAROĞLU, "SAYGI DUYACAĞIZ" DEMİŞTİ
Temel Karamollaoğlu'nun sözleriyle başlayan 'üçüncü ittifak' tartışmasıyla ilgili CHP lideri Kılıçdaroğlu, aylar önce yaptığı bir açıklamada "Biz Millet İttifakı'nı oluşturan partiler olarak bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Temel Bey'in düşüncesi ittifaktan ayrılmak değil, ittifak içinde belli bir ittifak oluşturabilir yönünde. Saygı duyacağız" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum