Deva'dan sonra Gelecek'te istifa: '28 Şubat zihniyetinin mimarlarıyla yola gitmeyeceğim'

Deva'dan sonra Gelecek'te istifa: '28 Şubat zihniyetinin mimarlarıyla yola gitmeyeceğim'
Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sonrası Millet İttifakı cephesinde istifalar devam ediyor. Gelecek Partisi Bağcılar Kurucu İlçe Başkanı Ahmet Demir, CHP ve Kılıçdroğlu'na "28 Şubat zihniyetinin mimarlarıyla yola gitmeyeceğim" diyerek partisinden istifa etti

Gelecek Partisi'nin kuruluşundan bugüne dek Bağcılar Kurucu İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Ahmet Demir, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada yapılan siyasi ittifakın bir parçası olmayacağını, 32 yıllık siyasi hayatında bir duruşu olduğunu ve geçmişi karanlık 28 Şubat zihniyetinin mimarlarıyla yola gitmeyeceğini ifade ederek hem kurucu ilçe başkanlığı görevinden hem de Gelecek Partisi’nden istifa ettiğini açıkladı.

ekzbehbwmaidl.jpg

Gelecek Partisi'nden istifa açıklamasında Ahmet Demir şu açıklamalarda bulundu: "Gelecek Partisi'nin kuruluşundan bugüne dek Bağcılar Kurucu İlçe Başkanlığını yaparak bugüne kadar aynı görevi sürdürdüm. 32 yıllık siyasi hayatımı bir heves, bir nefis, bir sinsi tuzağa heba etmeyeceğimi, zor zamanda ülkemizin geleceğini ne birilerinin siyasi hırslarına ne de birilerinin koltuk rüyasına bırakmayacağımı, 28 Şubat artıklarını eleştirirken, geçmişi karanlık 28 Şubat zihniyetinin mimarlarıyla yola gitmeyeceğimi, geçmişte bu ülkenin duvarında tuğla olmaya çalışırken, geleceğinde bu duvarı yıkmayacağımı, bugün yapılan siyasi ittifakın bir parçası olmayacağımı paylaşmak istedim. Hayatım boyunca olmam gereken yerde durdum. Bugünden sonra da dünya görüşüme ters bir yerde olamayacağımdan, son siyasi gelişmelerden sonra gördüğüm zaruri lüzum üzerine Kurucu İlçe Başkanlığı görevimden ve Gelecek Partisi üyeliğimden istifa ediyorum."

frgip-mwwaavkxz.jpg

DEVA TOKAT İL BAŞKANI, "CHP VE BEN AYNI SAFTA OLMAYI YEDİREMEDİM" DİYEREK İSTİFA ETMİŞTİ

Geçtiğimiz gün de DEVA Partisi Tokat İl Başkanı Murat Kurnaz partisinden istifa etmişti. Kurnaz, "Hiç bir partiyle flörtüm siyasi hesabım yok DEVA Partisine katıldığım günki yerdeyim. Siyasetten şu an itibarıyla yerle gök kadar uzağım. Tek adam rejiminde nasıl mahzurlar varsa 7 adam rejiminde onun yedi katı mahzurlar var. Bunu görmemek için feraset fakiri olmak lazım. Mesele şu ki DEVA, katıldığım günle aynı yerde değil. Sezgin Tanrıkulu, HDP, Demirtaş, malum Ülkenin büyükelçiliği ve mezhep kulübüne dönüşen vatanseverleri tasfiye eden CHP ve ben aynı safta olmayı yediremedim kendime hepsi bu." ifadelerini kullanmıştı.

09d3c397-h97lpq1yuzjiqkbdqbftbp.jpeg

BÜLENT TURAN, "DAHA ÇOK İSTİFA OLACAK" DEMİŞTİ

Kurnaz'ın istifasından sonra Twitter'den açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bizden ayrılan arkadaşlarımızın büyük kısmı, (hesabi ve intikam hırsı olanlar hariç) farklı hayallerle ayrıldı ama hiçbiri Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapmayı hayal etmedi. Tabii ki emeklerini/hatıralarını birilerinin şahsi hesapları için heba etmeyecekler. Daha çok istifa olacak" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.