Deva Partisi'nin "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi" dersi vaadi tartışmaları berberinde getirdi

Deva Partisi'nin "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi" dersi vaadi tartışmaları berberinde getirdi
Ali Babacan'ın genel başkanlığını yaptığı DEVA Partisi'nden "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi" dersini lise müfredatına ekleyeceğiz." vaadi tartışmaları beraberinde getirdi.

Ali Babacan'ın genel başkanlığını yaptığı DEVA Partisi'nden "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi" dersini lise müfredatına ekleyeceğiz." açıklaması geldi.

Sosyal medya hesaplarından vaat olarak ortaya konulan “Lise müfredatına ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi’ dersini ekleyeceğiz. Üniversitelerde seçmeli olan bu dersi tüm üniversitelerde müfredata alacağız.” şeklindeki açıklama tartışmaları beraberinde getirdi.

LGBT’lilerin dayanak olarak kullandığı "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" kavramının kullanılması "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" nedir? sorusunun cevabını da tartışmaya açtı.

ffxnfgbwuaaibsr.jpg

İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi gazeteci Hakkı Öcal, paylaşımla "Biyolojik" değil "toplumsal" cinsiyet.. "Ben şu cinsiyettenim!" dersin, cinsiyetin o olur. Toplum da o cinsiyete kadın-erkek gibi eşitlik sağlar: Eşit evlenme hakkı mesela... Bu Deva Partisi ne dediğini biliyor mu? Ya da Allah'ın dinini hayatına rehber yapan bu kız arkadaş?" değerlendirmesi yaptı.

untitled-1.jpg2-001.jpg3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.